Benyamin Netanyahu: Erdoğan, Kuzey Kıbrıs sakinlerine veya Kürtlere ne yapardı acaba?

Benyamin Netanyahu: Erdoğan, Kuzey Kıbrıs sakinlerine veya Kürtlere ne yapardı acaba?

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Mescid-i Aksa'da İsrail polisinin kısıtlamalarını protesto edenlere karşı 'aşırı güç' kullanılmasını kınamasına yanıt verdi. Netanyahu, "Erdoğan'ın Kuzey Kıbrıs sakinlerine veya Kürtlere ne diyeceğini görmek ilginç olurdu. Erdoğan, İsrail'e öğüt verebilecek en son kişi" dedi.

Netanyahu'nun ofisinden yapılan açıklamada, "Erdoğan'ın Kuzey Kıbrıs sakinlerine ve Kürtlere ne söyleyeceği ilginç. Erdoğan, İsrail'e öğüt verebilecek en son kişidir" dendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AK Parti Grup Toplantısı'ndaki konuşmasında İsrail'i hedef almasının ardından, önce İsrail Dışişleri Bakanlığı'ndan yanıt gelmişti. 'Erdoğan'ın kendisi ülkesindeki sorunlarla ilgilenmesinin daha akıllıca olacağı' savunulan açıklamada, "Camdan bir sarayda yaşayanların başkalarına taş atmamaları gerekir" denildi.

İsrail Dışişleri Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hitaben sert ifadelerin yer aldığı bir açıklama yayımladı. ​"Osmanlı İmparatorluğu geride kalmıştır" denilen açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın parti üyelerinin toplantısındaki ifadeleri saçma, hayali ve çarpıtılmıştır. Kendi ülkesinin zor sorunları ile ilgilenmesi çok daha akıllıca olurdu.

​Osmanlı İmparatorluğu günleri geride kalmıştır. Kudüs geçmişte de Yahudi halkının başkenti olmuştur, halihazırda başkentidir ve gelecekte de öyle olacaktır.

Hükümeti geçmişe nazaran güvenliğe, özgürlüğe, inanç serbestisine ve bütün azınlık haklarına saygılıdır. Camdan  sarayda yaşayanların başkalarına taş atmamaları gerekir." 

Erdoğan, dünkü AK Parti Grup Toplantısı'nda Mescid-i Aksa'daki gerilime yönelik olarak şunları söylemişti: "Bizler Mescid-i Aksa'ya ne kadar çok sahip çıkarsak gözlerini oraya dikmiş olanların işleri de o kadar zorlaşır. Kalbimizin bir yarısı Mekke, bir yarısı Medine, üzerinde de bir tül gibi Kudüs vardır, gelin Kudüs'e sahip çıkalım. İsrail'in, Mescid-i Aksa'ya Müslümanların girişine engel olan son günlerdeki tavrını şiddetle kınıyoruz. Mescid-i Aksa'ya ibadete giden Müslümanlara terörist muamelesi yapılmasını asla kabul edemeyiz. Şu an yapılan, Mescid-i Aksa'yı Müslümanların elinden alma girişimidir. Başka izahı yok."