Bitlis, sanayide en çok istihdam artışı sağlayan il oldu

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), 2022 yılı Sanayi Kapasite Raporu'na göre; 2021 yılına kıyasla 2022 yılında sanayide en çok istihdam artışı sağlayan şehirler sıralamasında yüzde 52,90 istihdam artış oranı ile Bitlis birinci sırada yer aldı.

Bitlis, sanayide en çok istihdam artışı sağlayan il oldu

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), 2022 yılı Sanayi Kapasite Raporu istatistiklerini yayımladı.

Rapora göre; sanayi kapasite raporuna sahip tesislerde çalışan sayısı, 2022'de bir önceki yıla göre yüzde 8,27 artarak 3 milyon 871 bin 480 kişi oldu.

Geçerli raporlara göre istihdamın en fazla olduğu il İstanbul olurken, 2021 ile karşılaştırıldığında 2022’de sanayide en çok istihdam artışı sağlayan şehirler sıralamasında ise yüzde 52,90 istihdam artış oranı ile Bitlis birinci oldu.

Rapora göre; Siirt yüzde 44,27 ile 2., Erzurum yüzde 39,63 ile 3., Şırnak yüzde 38,57 ile 4., Ardahan ise yüzde 37,04 ile 5. sırada yer aldı.

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası (TATSO) Başkanı Bilal Adabağ, TATSO olarak şehirdeki yatırım ve istihdamı artırmak adına yaptıkları girişimlerin meyvelerini vermeye başladığını söyledi.

Bilal Adabağ, "TATSO olarak bizler son 4-5 yıldır istihdama katkı sunabilmek ve yatırımcı işletmeleri bu bölgeye çekebilmek için büyük çabalar sarf ettik. Bitlis ilimizin daha önceki yıllarda açıklanan istatistiki verilerde hep son sıralarda görmek bizleri gerçekten üzüyordu. Ancak bu gün ise uzun yıllardır devam eden çalışmalarımızın meyvelerini vermeye başladığını görmek, Bitlis ilimizi zirvede görmek bizleri ziyadesiyle mutlu etti” dedi.

Bitlis Tekstil Sanayi ve İş Adamları Derneği (BİTSİAD) Başkanı İrfan Demirkanoğlu ise, tekstil sektörü olarak Bitlis istihdamına katkı sunmaya devam edeceklerini belirtti.

Sanayide en çok istihdam artışı sağlayan şehirler sıralamasında Bitlis’in birinci sırada yer almasının mutluluk verici olduğunu kaydeden Demirkanoğlu, "Şu an ilimiz genelinde halihazırda 40 aktif tekstil işletmemiz faaliyet göstermektedir. Bu işletmelerimizin sağladığı istihdam sayısı yaklaşık 10 bin civarındadır. Buna ilaveten bu yıl açılacak olan 10 tane işlememiz daha olacak. Bununla birlikte ilimizdeki tekstil firma sayısı 55’e çıkmış olacak. Yıl sonuna kadar hedeflediğimiz istihdam rakamı ise 15 bin civarında olacaktır" diye konuştu.