CHP yüzünü biraz Kürtlere döndü, İstanbul ve Ankara'yı aldı!

T24'te yayınlanan haberde, eski CHP Milletvekili Barış Yarkadaş'ın 31 Mart seçimleri ile ilgili açıklamalarına yer verildi. Yarkadaş, CHP'nin İstanbul'u Kürtlerin oyu sayesinde kazandığını dile getirdi.

CHP yüzünü biraz Kürtlere döndü, İstanbul ve Ankara'yı aldı!

T24'te yayınlanan haberde, eski CHP Milletvekili Barış Yarkadaş'ın 31 Mart seçimleri ile ilgili açıklamalarına yer verildi. Yarkadaş, CHP'nin İstanbul'u Kürtlerin oyu sayesinde kazandığını dile getirdi.

İstanbul'da sandık sonuçları resmi olarak açıklanmasa da CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu önde görünüyor. AKP'nin itirazları sürüyor. CHP'nin de ilçe seçim kurullarında nöbeti devam ediyor.

Hakan Aksay'ın sorularını yanıtlayan eski CHP Milletvekili Barış Yarkadaş, "AKP boşuna uğraşıyor. Tayyip Erdoğan İstanbul'da kazandığını bilseydi Binali Yıldırım'ı balkon konuşmasında yanına alırdı. Meclis'te Yıldırım için yeni oda tahsis edildiğini öğrendik" dedi.

HDP'nin İstanbul'da CHP'ye verdiği desteği de yorumlayan Barış Yarkadaş " HDP'nin, Demirtaş'ın kendisini ortaya koyarak CHP'yi adres göstermesi unutulmamalı. CHP Kürtlere yüzünü biraz döndü, İstanbul'da kazandı" ifadelerini kullandı.

İktidarın tüm devlet imkanlarını kullanarak, gaddar bir şekilde ve insanları işten atmaya varan tehditlerle yürüttüğü seçim kampanyasına karşılık CHP'nin elde ettiği başarının son derece önemli olduğuna dikkat çeken Yarkadaş, Ankara ve İstanbul'u kazanan Mansur Yavaş ile Ekrem İmamoğlu'nun Büyükşehir Belediyelerini sosyal demokrat standartlarla yönetmeleri halinde CHP'nin büyük bir ivme yakalayabileceğine dikkat çekti.

HDP'ye haksızlık edilmemesi gerektiğini söyleyen Yarkadaş, bu seçimlerin İstanbul, Ankara, Adana, Aydın, Mersin, Hatay ve Antalya'da HDP seçmeninin birlikte yaşama arzusunu koyup CHP adaylarına oy vermesinin sonucu olduğunu dile getirdi.

Selahattin Demirtaş'ın adeta kendisin ortaya koyup "bağrınıza taş basın, yaşadıklarınızı unutmayın ama birazcık hatırım varsa faşizme karşı sandığa gidin" demesi ve CHP'yi işaret etmesi HDP seçmeninin blok olarak CHP'yi seçmesini de beraberinde getirdi diyen Yardakaş şöyle devam etti:

"Şimdi Cumhuriyet Halk Partisi'nin bu modeli doğru okuması ve cesur davranması gerekir. Arkadaş sen HDP'yle yanyana dursan da durmasan da sana terörist diyor mu bu iktidar? Diyor. HDP'yi gördüğünde aman yanyana görünmeyelim diye tedirginlik duyuyor musun? Aynı suçlamayı yönetiyor mu iktidar? Yönetiyor. Peki bunun bir karşılığı var mı? Olmadığını gördük. O zaman AKP'nin yaratmaya çalıştığı bu korku duvarını yıkıp geçeceğiz. Türkiye'de siyaset sosyolojisinde çok basit bir gerçek var. İktidar olmak istiyorsan ya siyasal islamcılarla, ya da kendisini kürt kimliğiyle ortaya koyan ve bu kültürel haklarını isteyen insanlarla birlikte olacaksın. Siyasal islamcı sana hiç bir koşulda gelmediğine ve gelmeyeceğine göre, senin doğal ittifağın Kürtler'dir! O zaman bundan korkmayacaksın, çekinmeyeceksin. CHP Kürtlere yüzünü biraz döndü. Biraz, biraz, utangaçca, biraz korkarak döndü, İstanbul, Ankara'yı aldı..."