Ciwanên Kurd: Bayramın Ulusal Birliğe Vesile Olmasını Temenni Ediyoruz

Platforma Ciwanên Kurd olarak Müslüman Kürtlerin kurban bayramını en içten dileklerimizle kutluyoruz.

Ciwanên Kurd: Bayramın Ulusal Birliğe Vesile Olmasını Temenni Ediyoruz

Kürt milleti, bu bayramı da temel hak ve özgürlüklerinden yoksun bir şekilde karşılıyor. Ülkemizin Kuzey parçasında Türk devletinin güvenlikçi politikalarında herhangi bir değişim öngörülmüyor. Seçimlerin konuşulduğu bir dönemde “çözüm” sürecinden tekrar bahsedilmeye başlandı. Ancak Kürtlerin ulus olmaktan doğan hakları çözüm süreci kapsamında ele alınmıyor. Belli ki Türk devletinin partileri Kürtlerin oyuna muhtaç oldukları için sahte çözüm projelerini gündem yapıyorlar. Tüm Kürtlere çağrımız, anayasal güvence içermeyen hiçbir projeye inanmayın. Halkımızın, mevcut Türk ve Türkiyeci partilerden uzak durmalarını istiyoruz.

Batı Kürdistan'da PYD ve ENKS arasındaki diyalogda tıkanıklık devam ediyor. PYD'nin tek taraflı kararları, anti-demokratik uygulamaları ulusal birliği sekteye uğratıyor. Ümit ediyoruz ki sorunlar diyalog yoluyla çözüme kavuşup Rojava uluslararası bir statü elde edecektir.

Güney Kürdistan'da ise reformcu bir hükümet iş başında. Halkımızın ekonomik, sosyal ve kültürel alanda kalkınması için bir dizi reformlar ve projeler gerçekleştiriyor. Ancak Irak devleti ile siyasi sorunlar halen çözülmüş değil. Başta Kerkük olmak üzere 140. Madde kapsamındaki Kürdistani bölgelerde Kürtlere yönelik hak ihlalleri devam ediyor. Ayrıca bu bölgelerde DAİŞ terör örgütünün faaliyetleri Kürtler için tehdit olmaya devam ediyor. Güney Kürdistan'da ulusal kurum ve değerlerin daha da güçleneceği inancımızı koruyoruz.

Ülkemizin Rojhilat parçası, dünyanın en büyük terör devleti olan İran'ın işgali altında bulunuyor. Kürt partilerinin ve sivil toplum örgütlerinin faaliyetleri yasaklı. Kolberlere yönelik saldırılar, idamlar devam ediyor. Maalesef tüm dünya, İran’ın Kürtlere yönelik saldırılarını sessizce izliyor. Bu terör devleti bir gün hak ettiği cezayı alacaktır.

Platforma Ciwanên Kurd olarak Müslüman Kürtlerin kurban bayramını en içten dileklerimizle kutluyoruz. Bu bayramın, tüm Kürdistani parti ve sivil toplum örgütlerinin ulusal temelde birliğine vesile olmasını temenni ediyoruz.