Dana Gas: Kürdistan Bölgesi’ndeki doğal gaz üretimimiz fazlalaştı

Kürdistan Bölgesi’nde doğal gaz üretimi yapan şirketlerden birisi olan Dana Gas yaptığı açıklamada, Kürdistan Bölgesi’ndeki doğal gaz üretiminin fazlalaştığını belirtti.

Dana Gas: Kürdistan Bölgesi’ndeki doğal gaz üretimimiz fazlalaştı

Her ne kadar son dönemlerde Kürdistan Bölgesi enerjisinin hedef alınması, güvenlik problemlerinin olmasına rağmen Dana Gas şirketi Kürdistan Bölgesi’nde yürüttüğü doğal gaz üretim faaliyetlerini sürdürmekte ve geçtiğimiz 6 içerisinde geçen yıllara oranla doğal gaz üretiminde yüzde 1’lik bir artış sağlamış durumda.

Ayrıca Kürdistan Bölgesi’nde bir süredir devam eden doğal gaz kuyu kazım çalışmaları bitme aşamasına gelmiş durumda ve ikinci kuyu kazım çalışmalarının da başlayacağı belirtilmekte.

Dana Gas firmasının doğal gaz kuyuları açma faaliyetlerinin bir süredir terörist gruplar tarafından Kürdistan Bölgesi’ne yönelik, özellikle Kor Mor ile Germiyan Bölgesi’nde gaz sahalarına yönelik geliştirilen saldırılara rağmen devam etmesi, buna rağmen faaliyetlerin durdurulmaması, aksine daha da fazlalaştırılması dikkate değer bir durum.