Davutoğlu'ndan Bahçeli'ye sert tepki: Bana kimse ayar veremez

MHP lideri Bahçeli'nin kendisine yönelik sözlerine yanıt veren Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu, “Ben ikide bir ayar verdiğiniz Recep Tayyip Erdoğan değilim, bana kimse ayar veremez” dedi.

Davutoğlu'ndan Bahçeli'ye sert tepki: Bana kimse ayar veremez

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin kendisiyle ilgili sözlerine karşılık verdi.

Bahçeli, 16 Eylül tarihinde resmi Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, “Son sözüm de serok Ahmet’e. Bak serok, Amed değil Diyarbakır diyeceksin. İstanbul’u da dünyanın en büyük Türk-İslam kenti olarak söyleyeceksin. Suriye’de federasyon önermen, fiilen Kobanili Ahmet olduğunun delilidir. Haddini bil, haysiyet sahibi ol. Sen ve efendilerin Türkiye’yi geçemez, bunu da unutma” paylaşımında bulunmuştu.

Gelecek Partisi Denizli İl Kongresi'nde bugün konuşma yapan Davutoğlu, Bahçeli’nin yazdıklarına cevaben “Bakın Sayın Bahçeli diyor ki bir mülakatta Amed sözcüğü geçtiğini için bana 'Diyarbakır diyeceksin' diyor. Diyeksin diyor, o yukarılarda bir yerde, yüce bir yerde, bize de sınır çiziyor. Sayın Bahçeli, ben öyle ikide bir ayar verdiğiniz Recep Tayyip Erdoğan değilim, bana kimse ayar veremez. Şunu diyeceksin, bunu diyeceksin yok öyle şey. Bizim kimseden korkumuz yok” dedi.

Bahçeli’nin Kürtçeyi aşağıladığını belirten Davutoğlu, “Diyarbakır diyene de Diyar-ı Bekir diyene de Amed diyene de saygı duyarız. Dikkat edin serok kelimesini tekrar tekrar kullanıyor. Bana Serok Ahmet diyerek beni itham ettiğini zannediyor. Kürtçeyi aşağılıyor, tahkir ediyor, olumsuzluk ifadesi olarak kullanıyor. Ama Erdoğan Diyarbakır'a gidip de ona serok dediklerinde Bahçeli susuyor” ifadelerini kullandı.

Davutoğlu’nun konuşmasının satırbaşları şöyle:

“Sayın Bahçeli'nin karakteri şudur, donuk bir yüz, nefret dolu bir söz başka bir şey yok. Bahçeli, sert söylemi siyaset zannediyor, herkese ayar vermeye kalkıyor, herkese çizgi çekmeye kalkıyor. Sanki devletin bekası ona bağlı.

Türkiye'de iki uç kesim var. Diyarbakır'la İstanbul'u karşı kutup gibi göstermeye çalışan iki kesim. Bunlar Türklerin sevdiği Kürtten, Kürtlerin sevdiği Türkten hoşlanmazlar. Biz ise Türk, Kürt, Alevi, Sünni 83 milyon vatandaşımızın eşit vatandaşlar olarak yaşadığı yeni bir geleceği inşa etmeye geliyoruz.

Sayın Bahçeli, biz 23 Temmuz 2015'ten beri 10 ay o mücadeleyi yürütürken siz neredeydiniz? Neden hükümet kurma teklifimize hayır cevabı verdin?

Bugün yaşanan musibetlerin ikinci sorumlusu sizsiniz. Yolsuzların sorumlusu da sizsiniz. Ne sayın Erdoğan kaçabilir, ne sayın Bahçeli kaçabilir. Sayın Bahçeli 17-25 Aralık darbesini yolsuzluk olarak görüp 'Erdoğan hesap versin' diyordu. Şimdi niye unuttu 17-25 Aralık’ı?

Bunlar Türklerin sevdiği Kürtten, Kürtlerin sevdiği Türkten hoşlanmazlar. Bunlar ötekileştirmek ister. Biz ise 83 milyon vatandaşımızın eşit vatandaşlar olarak yaşadığı yeni bir geleceği inşa etmeye geliyoruz.”