Demirtaş, 'ısıtılan çözüm süreci'yle ilgili gerçekleri anlattı

Edirne F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "yeni çözüm süreci" tartışmalarına yönelik kaleme aldığı yazısında , er ya da geç müzakere yöntemiyle Kürt sorununun çözüleceğini söyledi.

Demirtaş, 'ısıtılan çözüm süreci'yle ilgili gerçekleri anlattı
Edirne F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "yeni çözüm süreci" tartışmalarına yönelik kaleme aldığı yazısında, "yeni çözüm süreci" tartışmalarına yönelik "Türkiye sınırlarının içinde ve dışında çatışma durumuna dair en etkili barış kurucu aktör Öcalan’dır. Kendisinin desteği ve katkısı olmadan barış yolunda mesafe kat edilemez. PKK, Öcalan’dan başka hiç kimseyi dikkate almaz" yorumunuda bulundu.
 
İlgili yazısında Demirtaş, nihai çözümün adresinin TBMM olduğunu söylerken, muhatapların da 'HDP ile birlikte tüm siyasi partiler ve toplumun kendisi olduğunu' dile getirdi. Demirtaş yazısında "AKP'nin şu anda çözüm niyeti, kapasitesi ve niteliği" olmadığını ifade etti. 
 
Devamında Demirtaş, son dönemde yürütülen tartışmalara ilişkin olarak kaleme aldığı yazısında, er ya da geç müzakere yöntemiyle Kürt sorununun çözüleceğini savundu. Demirtaş, nihai çözümün adresinin TBMM olduğunu söylerken, muhatapların da 'HDP ile birlikte tüm siyasi partiler ve toplumun kendisi olduğunu' dile getirdi. Demirtaş yazısında "AKP'nin şu anda çözüm niyeti, kapasitesi ve niteliği" olmadığını ifade etti. 
 
Muhalefete mesaj
 
AK Parti'in yeni bir çözüm süreci başlatıp başlatmayacağı ya da bunun bir oyun olup olmadığı şeklindeki spekülatif tartışmalara girmek yerine, muhalefetin Kürt sorununda kendi çözüm stratejisini ortaya koymasının daha doğru olacağını ifade eden Demirtaş, "Muhalefet bunu yapmadığı sürece iktidar Kürt sorununu ve çözüm sürecini istismar etmeyi sürdürecektir. Kast ettiğim şey, AKP ile birlikte yeni bir çözüm süreci değil, seçimden sonra iş başına gelirlerse muhalefetin nasıl bir çözüm önerdiklerini ana hatlarıyla şimdiden ortaya koymalarıdır. Kürt sorunu Türkiye'nin birliği ve barış içinde çözülecekse HDP dahil tüm muhalefetin şimdiden ortak bir çözüm stratejisinde uzlaşmaları, Türkiye'nin geleceği açısından çok gerekli ve önemlidir. Benim gözümden durum budur" diye yazdı.