Demirtaş: Sağlığım artık iyi değil!

HDP’nin bir önceki dönem eş genel başkanı Selahattin Demirtaş’ın bir süre önce cezaevinde fenalaştığı ve bilincinin durdurduğu haberleri üzerine Demirtaş’ın sağlık durumuna ilişkin endişe yaşanıyor. 

Demirtaş: Sağlığım artık iyi değil!

HDP’nin bir önceki dönem eş genel başkanı Selahattin Demirtaş’ın bir süre önce cezaevinde fenalaştığı ve bilincinin durdurduğu haberleri üzerine Demirtaş’ın sağlık durumuna ilişkin endişe yaşanıyor. 

Gazete Duvar’dan Özlem Akarsu Çelik’in sorularını yanıtlayan Selahattin Demirtaş, “Sağlığım artık iyi değil maalesef. Dışarıdayken yaşadığım bazı sağlık sorunlarım, buradaki koşullar nedeniyle ağırlaştı. Tam teşhis konulamadı ancak zaman zaman nefes sorunu yaşıyorum halen” dedi.

Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada cezaevinde fenalaştığı gün “Demirtaş’ın kendisi tarafından hastaneye sevk edilmek istemediği” iddialarına yanıt veren Demirtaş, şunları söyledi:

“Adalet Bakanlığının, hastaneye sevk edilmemi kulak arkası edip ağırdan aldığı anlaşılıyor. Yoksa herhangi bir güvenlik sorunu da krizi de yok ortada. İhmallerine kılıf yaratmak için bir şeyler uyduruyorlar. Cezaevi hekimi 26 Kasım’da, yani rahatsızlığı yaşadığım gün, benim de talebim doğrultusunda hastaneye sevk edilmemi uygun görerek sevk yazısını yazdı. İsteseler aynı gün bile hastaneye sevkimi yapabilirlerdi. Yine de dört gün bekledim, bir gelişme olmayınca durumu kardeşime aktardım. O da hemen cezaevi idaresiyle görüştü. İki gün bekledi, yine de gelişme olmayınca kamuoyuna açıklama yapmak zorunda kaldı.”

Demirtaş, iktidar partisinden ve bakanlardan kimsenin kendisini aramadığını ya da mesaj göndermediğini belirtti.

HDP’nin kendisiyle ilgili sağlık sorunundan herkesle aynı anda haberdar olmasının eleştirildiği yönünde soruya ise Demirtaş, şöyle yanıt verdi:

“İletişim ve koordinasyonda bizden kaynaklı bir eksiklik oldu. Burada HDP Genel Merkezinin herhangi bir duyarsızlığı söz konusu değil. Bu son yaşananlardan sonra anladım ki, daha özenli ve dikkatli olmam gerekiyormuş. Ama bazen insan kendi derdini dile getirmekte pek istekli olmayabiliyor, en azından ben bazen öyleyim. Yine de partimi ve kamuoyunu bilgilendirmekte daha dikkatli olmalıydım sanırım.”

Demirtaş, balerin Ceren Özdemir’in evinin önünde öldürülmesine ilişkin de şunları söyledi:

“Ceren Özdemir’in katledilmesi öyle sıradan açıklamalarla geçiştirilebilecek bir şey değil. İnanın ki burada çıldırdık resmen. Parlamentoda milletvekilleri, bu işin sorumlularının yakasına yapışıp hesap sormuyorsa onlara da yazıklar olsun. AKP yönetimi tecavüzü, tacizi, kadın katliamlarını, çocuk istismarını zaten ciddi suçlar olarak görmüyor ki! Bunun ahlaken de sorun olarak tanımlamıyor olacaklar ki bizleri bile yüksek güvenlikli hücrelerde tutarken tecavüzcülerin hepsini sokağa saldılar. Yargıda AKP yönetimiyle aynı düşünceye sahip olanlar için de tecavüz son derece normal, tolere edilebilir görülüyor.

Cumhurbaşkanı’nı eleştireni hücreye tıkan hâkim, çocuk istismarcısının tutuksuz yargılanmasına karar verebiliyor. Bu bir sistem, bir rejim sorunudur. Ülkeyi yönetenlerin toplumsal yaşam tahayyülleri neyse pratikte de onu dayatıyorlar. Bütün bunların sorumlusu AKP zihniyetidir. AKP var oldukça tecavüz, taciz, kadın cinayetleri, çocuk istismarları artarak devam edecek.”

Haberin kaynağına buradan ulaşabilirsiniz