Dersim'de PKK-TSK çatışması devam ediyor: 1 Başçavuş yaşamını kaybetti

Tunceli'nin Pülümür ilçesi kırsalında, güvenlik güçleri ile eylem hazırlığında olan PKK'li gerillalar arasında çıkan çatışmada Jandarma Başçavuş Ferdican Altunkaş´ın (30), yaşamını yitirdiği bildirildi.

Dersim'de PKK-TSK çatışması devam ediyor: 1 Başçavuş yaşamını kaybetti

Dersim'in Pülümür ilçesi kırsalında, güvenlik güçleri ile eylem hazırlığında olan PKK'li gerillalar arasında çıkan çatışmada Jandarma Başçavuş Ferdican Altunkaş´ın (30), öldürüldüğü bildirildi.

Tunceli İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince, Pülümür ilçesi kırsalında eylem yapma hazırlığında  olan PKK’li gerillalara yönelik dün akşam saatlerinde Dersim ve Bingöl'den eş zamanlı büyük bir operasyon düzenlendi.

Tunceli Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, sıcak temasın yaşandığı operasyonda çıkan çatışmada Jandarma Başçavuş Ferdican Altunkaş öldürüldü.

Valiliğin konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamasında “Tunceli-Pülümür kırsalında eylem yapma hazırlığı içinde olan PKK'lilere yönelik İl Jandarma Komutanlığı tarafından başlatılan operasyon kapsamında çıkan sıcak temasta 1 PKK'linin ve bir jandarmanın yaşamını yitirdiği" dile getirilerek, bölgede operasyonun devam ettirildiği vurgulandı.

Çatışma ile ilgili PKK kaynaklarından henüz bir açıklama yapılmadı.