Diyarbakır'da 5 kişinin öldüğü zırhlı araç kazasında polise takipsizlik kararı

Diyarbakır'da 5 kişinin öldüğü zırhlı araç kazasında polise takipsizlik kararı

Diyarbakır’ Lice'de 5 sivilin yaşamını yitirdiği zırhlı araç kazası soruşturmasında, araç sürücüsü Polis Memuru N.İ. hakkında takipsizlik kararı verildi.

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde zırhlı aracın karıştığı ve 5 sivilin yaşamını yitirdiği kazanın soruşturmasında savcılık, Zırhlı Araç Sürücüsü Polis Memuru N.İ. hakkında takipsizlik kararı verdi. 

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde, 2017 yılında zırhlı aracın çarptığı sivil araçta bulunan Fikri Demirbaş  ile annesi Zeynep Demirbaş, Mahmut Öner, Mevlüt Dağtaş ve Abdulhamit Dağtaş yaşamını yitirmişti. 

Kaza sonrası, Lice Cumhuriyet Savcılığı olaya ilişkin soruşturma başlattı. Savcılık, adli tıp kurumunun (ATK) Sivil Araç Sürücüsü Fikri Demirbaş’ın “Asli kusurlu olduğu” yönündeki raporunu gerekçe göstererek soruşturma hakkında takipsizlik kararı verdi.
Diyarbakır - Bingöl kara yolunda meydana gelen kazadan 3 yıl sonra çıkan takipsizlik kararında, savcılık, ATK’nin asli kusurlu olarak tespit ettiği ve dosyada maktul sıfatıyla yer alan Fikri Demirbaş’ın, hayatta olmaması nedeniyle hakkında kamu davası açmaya yer olmadığına karar verdi.

Takipsizlik Kararına İtiraz

Yaşamını yitiren Mevlüt Dağtaş’ın Yakınlarının Avukatı Hatice Demir ve diğer avukatlar, takipsizlik kararına ilişkin sulh ceza hakimliğine itirazda bulundu. Demir, itiraz dilekçesinde ATK raporunun sadece kaza tespit tutanağına dayandırıldığına işaret ederek, dosyasındaki mevcut deliller, olay yeri inceleme ekibi tarafından çekilen fotoğraflar ve kaza tespit tutanağının taraflı ve olayın aydınlatılmasından uzak olduğuna dikkat çekti. Demir, dilekçesinde taleplerini, etkili ve yeterli bir soruşturmanın yürütülmesi için olay yerinde keşif yapılarak uzman bilirkişi raporunun  hazırlanmasını, 72 A 0428 plakalı zırhlı araca ait güvenlik kameralarına ait görüntülerin kayıt altına alınması ve kendilerine de bir örneğinin gönderilmesini, Dakyanüs Askeri Üssüne ait kamera görüntülerinin tespit edilmesi ve dosyanın İstanbul Üniversitesi Adli Tıp Ana Bilim Dalı Başkanlığına gönderilerek rapor hazırlatılmasını sıralayarak şüpheli Polis N. İ. hakkında kamu davası açılmasını talep etti.