Diyarbakır'da kayyum tarafından yaptırılan heykeller tartışma yarattı: 'Korku filmi gibi'

Kayyum tarafından yönetilen Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin yaptırdığı karpuz içindeki çocuk ve kadayıf tepsisi gösteren adam gibi heykeller yeni bir tartışmaya yol açtı.

Diyarbakır'da kayyum tarafından yaptırılan heykeller tartışma yarattı: 'Korku filmi gibi'
Kayyum yönetimindeki Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, havalimanı kavşağındaki parka dört heykel yerleştirdi. Halay çekenler, kadayıf tepsisini gösteren adam, hasır bileziği ve zincirle karpuzun içindeki çocuk şeklinde tarif edilebilecek heykeller tepkilere neden oldu. CHP ve DEVA Partisi Diyarbakır il başkanları dikilen heykellere tepki gösterdi.
 
Chp'li İl Başkanı: Çok Gereksiz Bir Harcama
 
CHP Diyarbakır il başkanı Gönül Özel, "Havalimanı girişine yapılan bu heykeller tamamıyla israftır. İnsanlar yoklukla cebelleşirken ve her gün kaymakamlıkların, sosyal hizmetlerin önü kuyruklarla doluyken bir gıda kolisi için parti önlerinde o kadar insan kuyruk oluştururken, bunların oraya heykel dikmesinin hiçbir anlamı yok. Diyarbakır karpuzunun, kadayıfının meşhur olduğunu herkes biliyor. İnsanlar oradan geçerken ne kadar değerlendirebilecektir onu. Bu çok gereksiz bir harcamadır. Yine kentin belli yerlerine palmiye ağaçları dikildi, dünyalarca para verildi ama ağaçların yarısından fazlası kurudu. Bunların hepsi israf" ifadelerini kullandı.
 
"Maliyetini Kamuoyuyla Paylaşacak Mısınız?"
 
Sözcü'nün haberine göre Diyarbakır'daki heykellere tepki gösteren bir diğer isimse DEVA Partisi Diyarbakır İl Başkanı Cihan Ülsen oldu. Ülsen "Alem karpuz görsün görmesine de acaba bu mimarı facia ürünü peyzaj çalışmasının maliyetini kamuoyu ile paylaşacak mısınız? Belki sadece karpuz heykellerine ne kadar harcadığınızı söylersiniz?" dedi.
 
"Korku Filmi Gibi"
 
Kayyum tarafından yaptırılan heykellerden özellikle karpuz içindeki çocuk figürü sosyal medyada çok konuşulurken, bazı kullanıcılar "Ne bu, korku filmi gibi" gibi yorumunda bulundu.

Diyarbakır'da kayyum tarafından yaptırılan karpuz heykeli tartışma yarattı

Yine halay çekenler, kadayıf tepsisini gösteren adam ve hasır bileziği heykelleri de dikildi.

Ancak, heykeller daha şimdide farklı tepkilere neden oldu.

Diyarbakırlılar, karpuzun içerisindeki çocuğu Korelilere, hatta kimisi Kuzey Kore Devlet Başkanı Kim Jong Un’a benzetti. Bir kesim ise “Tosuncuk” diye biline dolandırıcıya benzediğini söyledi.

Yine kadayıf tepsisini gösteren adamın Diyarbakırlılara benzemediği, kıyafetlerinin de bu yöreye ait olmadığı yorumu yapıldı.

Sosyal medyada resimlerini paylaşan çok kişi de bu heykellerin kaldırılmasını istedi.