Doğu Kürdistan’da deprem: Van ve Hakkari'de de hissedildi

Bu sabah saatlerinde Doğu Kürdistan’ın (Rojhilat) Xoy kentinde 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Van ve Hakkari’de de hissedilen depremde 235 kişinin yaralandığı bildirildi.

Doğu Kürdistan’da deprem: Van ve Hakkari'de de hissedildi

Urmiye Kriz Merkezi, bu sabah merkez üssü Urmiye Vilayetine bağlı Xoy kentinde 5,4 şiddetinde bir depremin meydana geldiğini açıkladı. Deprem Van ve Hakkari’nin bir çok ilçe ile köylerinde hissedildi.

Urmiye Kriz Merkezi Müdürü Emir Abbas Caferi yerel saatle saat 03:50 (ERB S. 3:20) sularında meydana gelen depremde 235 kişinin yaralandığını söyledi.

Urmiye Kızılay Müdürlüğü bölgeye yardım timlerinin gönderildiğini, zarar ve ziyan tespitinin henüz belirlenmediğini açıkladı.

Türkiye Kandilli Rasathanesi ise Türkiye saatiyle saat 03:21’de merkez üssü Xoy kenti olan 5,8 şiddetinde bir depremin meydana geldiğini, depremin 5 km yerinden derinliğinde gerçekleştiğini duyurdu.

Doğu Kürdistan’ın Xoy kentinde meydana gelen deprem kente 62 km uzaklıktaki Van’ın Başkale ilçesinde, Hakkari’nin sınır ilçe ve köylerinde hissedildi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 03.21'de, merkez üssü Xoy kenti olan 5,6 büyüklüğünde yer sarsıntısı kaydedildi.