'DSG, ABD ve Türkiye arasındaki mekanizmayı destekliyor'

'DSG, ABD ve Türkiye arasındaki mekanizmayı destekliyor'

Uluslararası Koalisyon Güçleri Komutanı Eric Hill, Demokatik Suriye Güçleri’nin (DSG) ABD ve Türkiye arasında kurulan güvenlik mekanizmasına destek verdiğini açıkladı. 

Uluslararası Koalisyon Güçleri Komutanı Eric Hill tarafından yapılan açıklamada, DSG’nin Rojava'da istikrar ve huzuru sağlama çabalarının önemli olduğu belirtildi.

Son dört ayda DSG ile birlikte ortak yürütülen operasyonlarda 225 IŞİD mensubunun yakalandığını kaydeden general Hill, ayrıca 2 ton patlayıcının imha edildiğini ifade etti.

Erik Hill, “Ortaklarımızın IŞİD’in Suriye’nin kuzey doğusunda ortadan kaldırılması için yürüttükleri zorlu operasyonlar devam ediyor. DSG Türkiye sınırındaki mevzilerini boşaltarak ve ağır silahlarını geri çekerek, ABD ile Türkiye arasında kurulan güvenlik mekanizmasına destek veriyor” dedi.

DSG, geçen Perşembe günü Türkiye sınırından çekilmeye başladığını açıklamıştı. 

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada, “ABD ile konuşuyoruz. Yaşanan gelişmeler güvenli bölge kavramı konusunda bizimle ABD arasındaki makasın çok açık olduğuna işaret ediyor. Müşterek harekat merkezinin kurulması gibi müşterek gelişmeler var. Askerlerimizin kontrolü dışında çözüme rıza gösteremeyiz. Birkaç hafta içinde askerlerimiz fiilen bu bölgeyi kontrol etmeye başlamazlarsa kendi harekat planımızı devreye almaktan başka çaremiz kalmayacaktır. Güvenli bölge ile ilgili çok fazla zaman ve sabrımız yok” demişti.