DSG Deyrazor’daki operasyonların detaylarını açıkladı

Demokratik Suriye Güçleri (SDG), Çarşamba günü, Deyrezor’da yerel güvenlik birimlerinin de katılımıyla IŞİD'in uyuyan hücrelerine karşı iki operasyon düzenlendiğini ve grubun "tehlikeli" bir üyesinin öldürüldüğü, birinin de tutuklandığını duyurdu.

DSG Deyrazor’daki operasyonların detaylarını açıkladı

IŞİD’e bağlı bir hücreye yönelik özel kuvvetler tarafından gerçekleştirilen operasyonda öldürülen Ebu Hamza Şamiya isimli IŞİD’linin 10 Şubat'ta Deyrezor’a bağlı El-Zar köyünde askeri meclise yönelik düzenlenen ve 5 savaşçının yaşamını yitirdiği saldırının sorumlusu ve planlayıcısı olduğu bildirildi.

Öldürülen Ebu Hamza Şamiya’nın IŞİD'in bölgedeki “tehlikeli” elemanlarından biri olduğu vurgulandı.

Bu kişinin bölgedeki çok sayıda saldırının planlayıcısı olduğu bu nedenle hedef alındığı kaydedildi.

DSG’nin açıklamasına göre bir başka operasyonda da Deyrezor’a doğusuna düşen Zahir köyünde özel kuvvetler tarafından bir IŞİD’li sağ olarak ele geçirildi.

Tutuklanan Şükrü Kemal Halil isimli IŞİD’linin bölgedeki silah, cephane ve patlayıcı sevkiyatından sorumlu olduğu, özel kuvvetlerin operasyonu sırasında çok sayıda silaha ve bir miktar uyuşturucu maddeye el konulduğu duyuruldu.

DSG’den yapılan açıklamada operasyon güçlerinin birkaç gün önce de Rakka'da IŞİD'in finansal sorumluluğunu üstlenen ve örgütün gizli hücrelerine para sevkiyatında bulunan Muhammed Ahmet Karaz isimli örgüt üyesinin yakaladığını bildirdi.