DSG: Hol Kampı saldırısında 8 savaşçımız yaşamını yitirdi

Demokratik Suriye Güçleri (DSG), Türkiye’nin önceki gün, Haseke’de IŞİD’li ailelerin kaldığı Hol Kampı çevresine savaş uçaklarıyla düzenlediği hava saldırısı sonucu kamp güvenliğini sağlayan 8 savaşçının hayatını kaybettiğini duyurdu.

DSG: Hol Kampı saldırısında 8 savaşçımız yaşamını yitirdi

DSG Basın İrtibat Merkezi, Hol Kampı çevresine düzenlenen hava saldırısına ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Türk devleti, 23 Kasım’da savaş ve keşif uçaklarıyla, IŞİD çeteleri ve ailelerinin kaldığı Hol Kampı ile Kamışlo’daki Çerkin Cezaevi’ne saldırdı. Bu saldırılar sonucunda kamp güvenliğini sağlayan 8 savaşçımız şehit düştü. Bu saldırı planlı ve bilinçli bir şekilde gerçekleştirildi. Türk devletinin amacı kampta kalan çete ve ailelerinin kaçmasını sağlamak, IŞİD’i yeniden canlandırmak. Bu plan hem bölgelerimiz hem tüm dünya üzerinde büyük bir tehlike oluşturuyor. Devlet bu saldırılara karşı sessiz. Eğer tehlike daha da büyürse bunun sorumlusu sessiz kalan devletlerdir.”

Til Temir’de 4 DSG’li hayatını kaybetti

DSG Basın ve İrtibat Merkezi ayrıca; Türkiye’nin Til Temir ilçesine düzenlediği saldırılarda hayatını kaybeden 4 DSG’linin isimlerini de açıkladı. Açıklamada şöyle denildi:

“Orhan Şêx (Gelhat Efrin), Silêman Mihemed Şêx (Dilo Ararat), İbrahim Xelil Nasır (Kemal Pir), Ebdülhemid Ehmed Ebdulhayi (Dilşer Amiriye) savaşçılarımız Til Temir ilçesi kırsalına düzenlenen insansız hava aracı saldırılarında şehit oldular. Dört şehidimizin de ailelerine başsağlığı ve tüm şehit ailelerine başsağlığı diliyor, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Düşmanlardan ve işgalcilerden intikam alacağımıza dair yeminimizi yeniliyoruz.”