DSG ile anlaşıp Rakka'yı terk eden IŞİD'lileri Rusya vurdu; 120 ölü

DSG ile anlaşıp Rakka'yı terk eden IŞİD'lileri Rusya vurdu; 120 ölü

Rusya, Demokratik Suriye Güçleri’yle (DSG) yaptıkları anlaşma gereği Rakka’dan kaçan 120'den fazla IŞİD’liyi öldürdüğü açıklandı.


Rusya Savunma Bakanlığı’ndan bir kaynak, Rakka’dan Palmira yönünde giden IŞİD konvoyuna hava saldırısı düzenlendiğini ve saldırıda 32 araç ile 120'den fazla militanın öldürüldüğünü söyledi.

Sputnik'e konuşan kaynak, "25 Mayıs günü, 32 araçtan oluşan IŞİD konvoyu, Palmira yönünde ilerlerken tespit edildi ve Rus savaş uçakları tarafından yok edildi" diye konuştu.

Kaynak, araçların ağır makineli tüfeklerle donatıldığını da sözlerine ekledi.

Kaynak Rusya'nın, "IŞİD’in Rakka’dan çıkmak için ağırlığını YPG’nin oluşturduğu DSG ile anlaştığına dair birkaç teyit edilmiş istihbarat aldığını" belirterek, "Bu bilginin alınmasının ardından, Rusya’nın Suriye’deki birliklerinin komutanlığı IŞİD teröristlerinin güney yönüne toplu kaçışını engellemek için önlem aldı" dedi.

DSG hafta içinde, Rakka’daki IŞİD mensuplarına saldırı öncesinde silah bırakıp teslim olmaları için Mayıs ayı sonuna kadar süre vermişti.

DSG sözcüsü Cihan Şex Ehmed’in açıklamasında, silah bırakan IŞİD üyelerine 15 Mayıs’ta yapılan benzer bir çağrının "olumlu sonuç" verdiği ve "Rakka halkının talebi" üzerine mühletin 31 Mayıs’a kadar uzatılacağı belirtilmişti.

Açıklamada, teslim olan IŞİD liderlerinin ve ailelerinin hayatlarının "örgütteki pozisyonları ne olursa olsun" garanti altına alınacağı söyleniyordu.