DSG, IŞİD'lilerin talebini reddetti

Demokratik Suriye Güçleri’nin (DSG) kuşatması altında bulunan Deyrezor’un Bağoz beldesinde çatışmalar sürerken koalisyon güçlerinin de IŞİD mevzilerini havadan bombaladığı bildirildi.

DSG, IŞİD'lilerin talebini reddetti

Demokratik Suriye Güçleri’nin (DSG) kuşatması altında bulunan Deyrezor’un Baguz beldesinde çatışmalar sürerken koalisyon güçlerinin de IŞİD mevzilerini havadan bombaladığı bildirildi.

Rudaw'da yer alan haberde, IŞİD’in Suriye’deki son kalesi olan Baguz beldesinde DSG ile  IŞİD mensupları arasında çatışmaların devam ettiği, bölgede bulunan Rûdaw muhabirleri Huner Ahmed ve Viviyan Fetah'ın gelişmeleri aktardığı dile getirildi.

Dün gece 22.00’den bu yana koalisyon güçlerine bağlı uçakların ve güdümlü füzelerin IŞİD mevzilerini bombaladığı dile getirilen haberde, yaklaşık 500 metrekarelik bir alanda sıkıştırılan IŞİD mensuplarının çembere alındığı belirtildi.

IŞİD’liler etraflarını mayınlamış

DSG’li yetkililerden alınan bilgilere göre, Baguz’daki son toprak parçasında sıkışan IŞİD mensupları DSG’nin ilerleyişini durdurmak için etraflarına mayın döşemiş durumda.

IŞİD’lilerin bölgede kazdıkları gizli tünellerden mukaveme yapmaya çalıştığı belirtilirken, dün bu bölgede bir mayının patlaması sonucu 4 DSG üyesinin hayatını kaybettiği, 2’sinin de yaralandığı belirtildi.

IŞİD güvenli geçiş istedi

IŞİD mensuplarının kadın ve çocuklarının Baguz’dan çıkması için DSG’den güvenli geçiş izni istediği dile getirilen haberde, karşı tarafın kadın ve çocuklarla birlikte tüm örgüt üyelerinin teslim olmasının istendiği dile getirildi.

DSG'nin, çatışmalarda kadın ve çocukların zarar görmemesi için dün gece itibariyle bir kademe geri çekildiği dile getirilen haberde, bugün öğlen saatlerinde çok sayıda IŞİD’linin ailesi ile birlikte kendilerine teslim olduğunu duyurdu.

SOHR: Son 36 saatte ölenlerin sayısı 25'i buldu

İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR) ise son 36 saatte Baguz'da yaşanan çatışmalarda hayatını kaybedenlerin toplamda 25 civarında olduğunu dile getirdi.

SOHR, bubi tuzakları ve mayınlamalar nedeniyle DSG güçlerinin hızlı hareket edemediğini dile getirdi. Koalisyon savaş uçakları ile DSG güçlerinin bombalamaları sonucunda 19 IŞİD teröristinin öldürüldüğünü dile getiren SOHR, 5 DSG savaşçısının yaşamını yitirdiği, 8'inin ise yaralandığını belirtti.

Kuşatma altında bulunan Baguz'daki tünel ve siperlerden çıkan120 IŞİD üyesi ve ailelerinin DSG güçlerinin bulunduğu bölgeye geçtiğini, son 48 saat içinde Baguz'dan çıkan insan sayısının 340'ı bulduğu dile getirilen haberde, Aralık 2018'den bu yana 59.120 kişinin Baguz'u terkettiğinin SOHR kayıtlarına geçtiği vurgulandı.