DSG komutanlarından Mahmut Berxwedan Peşmergeyi tehdit etti

Demokratik Suriye Güçleri (DSG) komutanlarından Mahmut Berxwedan, Peşmerge ile PKK arasında olası bir çatışma durumunda tarafsız kalmayacaklarını söyledi.

DSG komutanlarından Mahmut Berxwedan Peşmergeyi tehdit etti

Mahmut Berxwedan, “Eğer Peşmerge gerillaya saldırı düzenlerse sessiz kalmayacağız. Bu konudaki tutumumuzu daha önce de açıklamıştık” diye konuştu.

Suriye Demokratik Güçleri’ne yakınlığı ile bilinen haber ajansı Anha’nın sorularını cevaplayan Mahmut Berxwedan, “Umuyoruz ki Kürdistan Demokrat Partisi bunu yapmasın, gerilla alanlarına girmesin ve gerillayı saldırmasın. Gerillalar da bu toprakların çocuklarıdır” ifadelerini kullandı.

Mahmut Berxwedan, “PKK ile Peşmerge arasında bir iç çatışma çıkması durumunda tutumunuz ne olur?” sorusuna şu cevabı verdi:

“Biz Peşmerge ile gerilla arasında bir çatışma çıkmasını istemeyiz. Bu iyi bir şey olmaz.  Daha önce de söylemiştik Eğer böyle bir şey olursa bu bir felaket olur. Şimdi orada gerillanın bulunduğu alanlar var bir de Peşmergenin bulunduğu alanlar var. Peşmergeler gerilla alanlarına giderse, gerillarla çatışırsa Suriye Demokratik Güçleri tarafsız kalmayacaktır, taraf tutacaktır ve tarafı da bellidir, tutumu da  bellidir. Daha önce de bir konuda açıklamalarımız olmuştu. Böylesi bir durumda Suriye Demokratik Güçleri burada sessiz kalmayacaktır. Umuyoruz ki Kürdistan Demokrat Partisi bunu yapmasın, gerilla alanlarına girmesin ve gerillayı saldırmasın. Gerillalar da bu toprakların çocuklarıdır. Kürdistan Demokrat Partisi’nin Türkiye’nin planlarına ortak olmaması gerekiyor. Eğer öyle bir şey gerçekleşirse bu ihanet olur ve ihanet karşısında da Suriye Demokratik Güçleri’nin bir tutumu olacaktır.” /Rudaw