DSG: Uluslararası Koalisyon’la birlikte IŞİD’e karşı operasyonları durdurduk

DSG Sözcüsü Aram Henna, ABD öncülüğündeki Uluslararası Koalisyon ile birlikte IŞİD’e karşı sürdürdükleri operasyonları durdurduklarını bildirdi.

DSG: Uluslararası Koalisyon’la birlikte IŞİD’e karşı operasyonları durdurduk

Reuters haber ajansına konuşan Demokratik Suriye Güçleri (DSG) Sözcüsü Aram Henna, bölgedeki son gelişmelerle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Henna, Türkiye’nin Rojava’da gerçekleştirdiği hava operasyonları ve olası kara harekatı nedeniyle ABD öncülüğündeki Uluslararası Koalisyon ile birlikte IŞİD’e karşı operasyonları durdurduklarını kaydetti.

DSG Genel Komutanı Mazlum Abdi de geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, IŞİD karşıtı tüm askeri hareketliliği durdurduklarını duyurmuştu.

Abdi, Türkiye’ye karşı savaşmakla meşgul olduklarını ve IŞİD’e karşı savaşmayacaklarını belirtmişti.

Bu arada ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder da “Türkiye'nin güvenlik kaygılarını” anladıklarını ancak Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Rojava’ya yönelik operasyonlarından kaygı duyduklarını söylemişti.

IŞİD’le mücadele operasyonlarının devam edip etmediğine yönelik soru üzerine Ryder, "IŞİD ile mücadele devam ediyor. Sahada devriyelerimizin sayısını azalttık" ifadelerini kullanmıştı.

Ryder, DSG’nin Türkiye'nin operasyonları üzerine devriyelerini azalttığını, ABD'nin de buna paralel olarak devriye sayılarını düşürdüğünü belirtmişti.