DSG'den hava saldırısına ilişkin ilk açıklama!

Demokratik Suriye Güçleri (DSG) bugün kendi internet sitesi üzerinden yaptığı açıklamada, TSK'nin düzenlediği hava saldırısına ilişkin bilgi verdi. DSG, ilk belirlemelere göre şu ana kadar 30 kişinin hayatını kaybettiğini; bunlardan 15'inin sivil, DSG üyesi ve memur olduğunu, 15’inin de Suriye askeri olduğunu belirtti.

DSG'den hava saldırısına ilişkin ilk açıklama!

DSG Genel Komutanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) “Pençe Kılıç Hava Harekatı” adıyla Kürdistan Bölgesi ve Rojava'da başlattığı hava operasyonuna ilişkin verileri açıkladı.

DSG’nin resmi internet sitesinde “Basına ve Kamuoyuna” başlığıyla Kürtçe verilen açıklamada hava operasyonunun bilançosu açıklandı.

Hava saldırılarının gece yarısı 12:00’de başlatıldığı; Derik, Dirbesiye, Ebû Rasen, Kobani, Til Rifat ve Şehba’nın bombalandığı belirtilen açıklamada, ilk olarak Derik’in Teqil Beqil köyünde elektrik tesisinin hedef alındığı ve buradaki bir kişinin hayatını kaybettiği kaydedildi.

Tesisin olduğu bölgede ilk hava saldırısı sonrası ikinci bombalamanın da gerçekleştiği kaydedildi. Açıklamada “11 sivil hayatını kaybetti ve 6 kişi de yaralandı” denildi.

Açıklamanın devamında “Dirbesiye’de buğday ambarında nöbet tutan 2 kişi ile bir DSG üyesi hayatını kaybetti. Kobani’de tespit edilenlere göre 3 vatandaş yaralandı. Bu saldırılarda 15 Suriye askeri hayatını kaybetti” denildi.

DSG açıklamada “Rojava Özerk Yönetimi’nin hedef alındığını” belirterek “DSG olarak bölgeyi koruyacaklarını ve bu hava operasyonuna cevap verileceğini” aktardı.

Açıklamada “Saldırılar cevapsız kalmayacak, uygun zaman ve yerde etkili ve gerekli cevap verilecektir” denildi.

MSB’den son açıklama: 89 hedef imha edildi

Öte yandan Türkiye Milli Savunma Bakanlığı (MSB) da bugün saat 13:45'te hava saldırısına ilişkin açıklamada bulundu.

Açıklamada şu sözler yer aldı:

"Teröristler tarafından ülkemize saldırılarda üs olarak kullanılan Irak kuzeyindeki Kandil, Asos, Hakurk ile Suriye kuzeyindeki Arap Pınarı, Tel Rıfat, Cizire ve Derik bölgelerine Pençe-Kılıç Hava Harekatı başarıyla icra edilmiştir.

Pençe-Kilit Hava Harekatı ile ülkemizi, milletimizi ve hudut güvenliğimizi tehdit eden teröristlere ait barınak, sığınak, mağara, tünel, mühimmat depoları ve sözde karargah ve eğitim kamplarından oluşan ilk aşamada 81, bu sabah 8 olmak üzere toplam 89 hedef imha edilmiş, çok sayıda terörist etkisiz hale getirilmiştir.Hava harekatı ile etkisiz hale getirilen teröristlerin arasında terör örgütünün sözde yöneticileri de bulunmaktadır.

Büyük oranda yerli ve milli mühimmat kullanılan harekat sonrası tüm uçaklarımız emniyetle üslerine dönmüştür. Asil milletimizin bağrından çıkan Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından ülkemizin ve milletimizin güvenliği için terörle mücadeleye en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar azim ve kararlılıkla devam edilecektir."