DSG’den IŞİD hücrelerine operasyon

Suriye Demokratik Güçleri (DSG), Uluslararası Koalisyon'un hava desteğiyle Deyrazor’un batı bölgesinde başlattığı güvenlik hamlesi kapsamındaki operasyonda 10 IŞİD’li terörist yakalandı.

DSG’den IŞİD hücrelerine operasyon
Suriye Demokratik Güçleri (DSG) Basın Merkezi gerçekleşen operasyona yönelik bir yazılı açıklama yayımladı. Yapılan açıklama şu şekilde:
 
"Terörist örgütün hücre faaliyetlerinin artması sonucu bölge halkının ve toplumun ileri gelen şahsiyetlerinin çağrısı üzerine Cinînê, Hîsan ve çevre mezralarda bir güvenlik operasyonu hamlesi başlatıldı.
 
Deyrazor Askeri Meclisi Güçleri ve Terörle Mücadele Birlikleri’nin ortak gerçekleştirdiği operasyonda 10 IŞİD’li terörist yakalandı.”
 
DSG açıklamasının sonunda, bölgeyi kökten IŞİD güçleri ve kalıntılarından temizleyeceklerini, bölgeyi her türlü tehdit ve saldırılarılara karşı koruyacaklarını belirterek, bölge halkının bölgenin güvenlik ve istikrarının korunması, sosyal ve ekonomik hizmetin sağlıklı bir şekilde ulaşması için DSG Güçlerine yardımcı olmaları çağrısında bulundu.