DSG’den Türk savunma bakanlığına yalanlama

DSG Basın Merkezi, Türk Savunma Bakanlığı’nın Karkamış’a yönelik saldırıları DSG’ye yüklemesinin yalan olduğunu ve saldırıların kendileriyle bir alakasının olmadığını açıkladı.

DSG’den Türk savunma bakanlığına yalanlama

DSG Basın Merkezi, Türk Savunma Bakanlığı’nın DSG’ye yönelik suçlamalarına ilişkin açıklama yaptı.

Türk Savunma Bakanlığı’nın DSG’yi Karkamış’a yönelik saldırılardan sorumlu tutmasının asılsız olduğunu söyleyen DSG, bu tür asılsız açıklamaların Türk devletinin yaptığı saldırıları meşrulaştırma çabasından kaynaklandığını söyledi.

Açıklama şöyle:

“Türk Savunma Bakanlığı’ndan bugün yapılan açıklamada güçlerimizin Türkiye sınırındaki Karkamış’a saldırdığı yönünde bilgilere yer verilmiştir. Karkamış’a yapılan saldırılarla hiçbir ilişkimiz yoktur. Türk ordusunun amacı bu tür asılsız iddialarla güçlerimize yönelik saldırılarını meşrulaştırmak ve saldırılara bahane üretmektir. Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik her gün saldırılarda bulunan Türk devleti, Kobanê, Şehba, Eyn İsa ve Minbic’e yönelik her gün vahşi saldırılarda bulunuyor.

Karkamış’a yönelik saldırıların yapıldığını söyleyen Türk devleti, Rojava'ya yaptığı saldırılarını meşrulaştırmaya çalışmaktadır. Karkamış’taki olay bir provokasyondur bölgeye yönelik saldırıların dozunu arttırmak için planlanmıştır. Halkımız ve dünya kamuoyu Türk devletinin bu tür yalan haberlerine itibar etmemelidir.”

Ne Olmuştu?

MSB, saldırıyla ilgili yaptığı açıklamasında  Köprübatı Hudut Karakolu'na düzenlenen saldırıda 1 askerin yaşamını yitirdiğini, 3 asker ve 1 sivilin yaralandığını duyurmuştu.