DSG'nin IŞİD hücrelerine yönelik operasyonun bilançosu açıklandı

DSG, Koalisyon güçleri ile ortak yürütülen 29 Aralık’tan beri devam eden Cizre Yıldırımı Operasyonu’nun bilançosunu yayınladı. DSG operasyonlarda 154 IŞİD üyesinin yakalandığını açıkladı.

DSG'nin IŞİD hücrelerine yönelik operasyonun bilançosu açıklandı
Foto:SDF

Demokratik Suriye Güçleri (DSG) Basın Merkezi yaptığı açıklamada, 29 Aralık 2022’de başlatılan  Cizre Yıldırımı Operasyonu’nun tamamlandığını ve güvenlik operasyonlarında yeni bir aşamaya geçildiğini duyurdu.

Açıklamada İç Güvenlik Güçleri ve Uluslararası Koalisyon’un iş birliğiyle kırsal ve sivil yerleşim bölgelerinde IŞİD’in gizli hücrelerine yönelik başlatılan Cizre Yıldırımı Operasyonu’nun  Hol, Til Hemis ve Til Birak ilçelerinin 55 köyünde, 3 beldenin bazı yerleri ve geniş alanlarında ile Suriye-Irak sınırında gerçekleştirildi.

8 gün süren operasyonda 154 örgüt üyesi yakaladı. 102’sinin IŞİD’in gizli hücrelerinde yer aldığı ve 3 kişinin  Ocak 2022’de Sînaa Cezaevi’ne yönelik bombalı araçların hazırlanmasına ve teslim edilmesine iştirak ettiği belirtildi.

Yakalananlardan 27’sinin örgütün hücrelerine lojistik ve propaganda desteği sağladığı, 25’inin ise halka yönelik işlenen soygun, adam kaçırma ve şantaj gibi suçlara karıştığı kaydedildi.