Edirne'de Yeşil Sol Parti standına saldırı

Edirne’de Saraçlar Caddesi’nde akşam saatlerinde 14 Mayıs seçimleri için kurulan parti standı nedeniyle tartışma yaşandı.

Edirne'de Yeşil Sol Parti standına saldırı

Edirne'de Saraçlar Caddesi'nde, Yeşil Sol Parti standını kuran partililer ile standın kaldırılmasını isteyen grup arasında yaşanan arbede sırasında 1 kişi kesici aletle yaralanırken oayla ilgili 2 kişi gözaltına alındı.

İddiaya göre, Yeşil Sol Parti standına giden bir grup standın kaldırmasını istedi. Parti üyelerinin itirazı sonucu iki grup arasında başlayan tartışma kavgaya dönüştü.

Mağazaların bulunduğu cadde üzerinde yaşanan kavga nedeniyle vatandaşların panik içerisinde kaçıştığı olayda standın kaldırılmasını isteyen gruptan Kerem M. kesici aletle yaralandı.

Kavgayı görenlerin haber vermesi üzerine bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Polisin müdahalesi ile kavga sonlandırılırken, yaralı Kerem M. için sağlık ekipleri çağrıldı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, Kerem M.’yi yaptıkları ilk müdahalenin ardından Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırdı.

 “Provokatif olaylara gelmemeliyiz”

Öte yandan Yeşil Sol Parti Edirne ikinci sıra milletvekili adayı Serdal Zımba da provokatif olaylara karşı sağduyu çağrısında bulundu.

Zımba, “Demokratik bir seçim olsun. Kaybeden kazananı tebrik etsin. Ülke için, demokrasi için bu bir yarıştır. Bizi beğenmeyebilirsiniz, bizi tutmayabilirsiniz. Demokratik yollardan gider oyunuzu atarsınız, seçiminizi yaparsınız. Sen bu partisin, sen şusun, bunlar ülkemize gerçekten zarar veriyor. Sağduyuya ihtiyaç var. Provokatif olaylara gelmememiz gerekiyor. Hepsi bizim, bu ülkenin partileridir. Edirne gerçekten de çok güzel bir yer, sakin şehir. Yalnız gördüğünüz gibi biz standımızı yasal çerçevede, yasal yollarla siyasetimizi yaparken bir grup gelmiş, saldırmış. Ben ne yapabilirim? Bu insanlar daha ne yapsın?” ifadelerini kullandı.