Efrin'de gerçekleşen eylemlerde 7 ÖSO militanı öldürüldü

Efrin Kurtuluş Güçleri (HRE), Efrin ve Mare’de düzenledikleri eylemlerde en az 7 Türkiye destekli Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) militanının öldürüldüğünü açıkladı.

Efrin'de gerçekleşen eylemlerde 7 ÖSO militanı öldürüldü

Efrin Kurtuluş Güçleri (HRE), Efrin ve Mare’de düzenledikleri eylemlerde en az 7 Türkiye destekli Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) militanının öldürüldüğünü açıkladı.

HRE tarafından yapılan yazılı bir açıklamada, “Güçlerinin, Efrin ve çevresindeki Türk Ordusu ve Türkiye destekli ÖSO militanlarına yönelik eylemleri devam ettiği" dile getirilerek 2 Haziran tarihinde Efrin’in Şerawa ilçesine bağlı Cilbir köyünde Türk askerlerine ve ÖSO gruplarına yönelik bir eylem düzenlediği belirtildi.

HRE açıklamasında, eylem sonucunda 1 Türk askeri ve 1 Cebha el-Şamiye üyesinin öldürüldüğünü, 2 Türk askerinin de yaralandığı dile getirildi.

Aynı gün Mare bölgesine bağlı Seyid Eli köyünde ÖSO militanlarına yönelik keskin nişancı timlerin eylem gerçekleştirdiği belirtilen HRE açıklamasında, “Düzenlenen eylem sonucunda 1 militan öldürülmüştür” dendi.

2 Haziran’da gerçekleşen bir diğer eylemde Şerawa’nın Kebaşin köyünde “Feyleq el-Şam militanlarına” ait bir askeri üssün hedef alındığını belirten HRE, “Düzenlenen eylem sonucunda 3 militan öldürülürken, 4 militan yaralanmıştır” bilgisini verdi.

Açıklamada dördüncü eyleme ilişkin ise şunlar kaydedildi: “Aynı tarihte Efrin’in Cindirese ilçesinde Cebhe el-Weteniye militanlarına ait askeri araca yönelik güçlerimiz tarafından sabotaj eylemi düzenlenmiştir. Düzenlenen eylem sonucunda araç imha edilirken 1 örgüt üyesi öldürülmüştür.”

Efrin’de onlarca sivil kaçırıldı

Efrin’deki Türk ordusu ve Türkiye destekli militanların kent halkına yönelik kaçırma, gasp, katletme ve tecavüz benzeri insanlık dışı uygulamaların sürdüğü bildirildi.

Kentte son olarak yine onlarca sivil hiçbir gerekçe gösterilmeden kaçırıldı. Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre Mabata ilçesine bağlı Bedina köyünde Ciwan Nuredin Yusif (25), Ciweq köyünden Mihemed Mele Mihemed, Menan Mele Mihemed, Ruken Mele Mihemed, Kawa Omer, Hisen Emin, Arif Şex Hemo, Mihemed Şex Hemo ve Besam Ehmed kaçırıldı.

Mabata ilçesinin Şexutka köyünde yaşayan Ezime Menan Reşo’nun (50) da 10 gün önce çeteler tarafından kaçırıldığı ve hakkında haber alınamadığı öğrenildi.

Cindires’de de Bedir Helebî adlı sivilin bir ay önce çeteler tarafından kaçırıldığı ve işkenceye uğradığı bildirildi.

Haraç toplanıyor

Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre Siqur El-Şemal çeteleri tarafından Kemrok, Bîle, Qizilbaş ve Ebûdanî köylerinde üzüm bağları bulunanlardan 10 ila 20 bin Suriye Lirası haraç alınıyor.

Yerel kaynaklar, işgalci Türk ordusuna bağlı çetelerin Raco’nun Kosa köyünde yaşayan 3 aileyi göçe zorlayarak evlerine çetelerin ailelerini yerleştirdikleri bilgisini verdi. Ayrıca çeteler Bilbilê ilçesine bağlı Qizilbaş köyünde yaşayan 10 ailenin evine el koydu. Efren işgal edildikten sonra çeteler köye karakol kurup çetelerin ailelerini getirip yerleştirdi.