Efrin’deki Araplar gösteri yaptı: Türkiye’deki Suriyeliler dönmesin!

Türkiye destekli Suriye Milli Ordusu (SMO) tarafından Efrin’e yerleştirilen ithal Araplar, Türkiye’nin “1 milyon Suriyeli sığınmacıyı geri gönderme” projesine karşı gösteri yaptı. Göstericiler, evlerine geri dönebilmek için de silahlı gruplara Suriye hükumeti ile savaşa devam etme çağrısında bulundu.

Efrin’deki Araplar gösteri yaptı: Türkiye’deki Suriyeliler dönmesin!

Suriye’nin değişik bölgelerinden getirilerek Rojava’nın Erfin kentine yerleştirilen ihtal Araplar, Türkiye’nin “1 milyon Suriyeli sığınmacıyı geri gönderme” projesine düzenledikleri grotesto gösterisi ile tepki gösterdi.

Basın açıklaması yapan kalabalık grup; Türkiye'de yaşayan Suriyelilerin dönmesini istemediklerini söyledi.

Grup ayrıca, terk ettikleri memleketlerine dönebilmeleri için de sihalı gruplara “Suriye rejimine karşı savaşın” çağrısında bulundu.

Gösteri esnasında Türkiye tarafından desteklenen yerel askeri polis ve askerlerin de bölgenin güvenliğini sağladığı görüldü.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'de yaşayan 1 milyon Suriyeli'nin geri dönüşü için proje hazırladıklarını açıklamıştı.

Bu kapsamda İdlib'deki briket ev sayısının 100 bine çıkarılacağını belirten Erdoğan, Azez, Cerablus, El Bab ve Gire Spi dahil 13 bölgede de benzer projeler planladıklarını söylemişti.