Erdoğan: 35 milyar dolar Suriyelilere gitti

Erdoğan: 35 milyar dolar Suriyelilere gitti

Seçim mitingleri kapsamında Ordu'da AK Partili seçmenlere hitap eden Erdoğan, kendisini 'tükenmişlik sendromu yaşıyor' diyen CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yüklendi:

Kürt seçmenin başta metropoller olmak üzere bir çok seçim bölgesinde AK Parti-MHP ittifağına kaybettirmek için CHP ve İYİ Parti adaylarını desteklemesinden rahatsız olan Erdoğan, CHP'yi Kandil ile işbirliği içinde olmakla eleştirdi.

"Ülkemizin gücünün birliğinden kaynaklandığını görenler, bu seçimlerde doğrudan oraya saldırıyor. Başını CHP'nin çektiği bazı kesimler de maalesef bu oyuna gönüllü figüranlık yapıyor. Aslında onlar da ne olup bittiğini gayet iyi biliyor, gayet iyi görüyor. Dün CHP Genel Başkanı çıkmış ne diyor biliyor musunuz, 'Nereye gitti bu 35 milyar dolar?' diyerek esip gürlüyor."

"İş bilenin, kılıç kuşananın. '35 milyar nereye gitti?' diyor, 35 milyar Suriyelilere yapılan harcamalara gitti. Güya bizi sıkıştıracak, sen kimi sıkıştırıyorsun? Asıl amacı Türkiye'nin Suriye politikasını değiştireceğini ima ederek bölge ile ilgili hesapları olan küresel güçlere göz kırpıyor. Asıl gayesi, Türkiye'nin PKK/PYD örgütüne yönelik karanlık tavrından rahatsız olanlara sinyal vermek. Bay Kemal, sen Kandil'in yandaşısın. Kandil'in desteklediğiyle el ele, kol kolasın."