Erdoğan: '(Orman yangınları) Bu, siyaset konusu yapılacak bir mesele değildir'

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, orman yangınlarının devam ettiği Antalya’nın Manavgat ilçesinde incelemelerde bulundu.

Erdoğan: '(Orman yangınları) Bu, siyaset konusu yapılacak bir mesele değildir'

Yangından etkilenen bölgeler için 50 milyon TL ödenek ayrıldığını belirten Erdoğan “Yanan ve hasar gören evlere ayrıca kira yardımı yapılacak. Tarım, hayvancılık ve sera faaliyetlerinin hasarları karşılanacak" açıklamasında bulundu.

Erdoğan, ayrıca yanan her yeri fazlasıyla tekrar ağaçlandıracaklarını sözlerine ekledi.

Çıkan orman yangınları nedeniyle afet bölgesi ilan edilen kentlerde faizsiz esnaf kredisi ve KOSGEB acil desteğinin verileceğini ve 1 ay içerisinde evlerin inşaatına başlanacağını da duyuran Erdoğan şunları kaydetti:

"Genel hayata etkili afet bölgesinde vergiler, SGK primleri, esnaf kredileri ödemeleri, Tarım Kredi, Tarım Ziraat borçları ertelenecek. İlk tespitlere göre 16 mahallemiz yangından zarar görürken bazı mahalleler boşaltıldı. Hasar gören konutlarla ilgili tespitler ışığında gereken çalışmalar yürütülecektir."

Bölgedeki yangınlarda yaşanan can kayıplarına da değinen Erdoğan 3 vatandaşın hayatını kaybettiğini belirtti.

Erdoğan, "Yangından etkilenen 334 vatandaşımıza tıbbi müdahaleler derhal yapılmış ve hemen hepsi taburcu edilmiştir" dedi.

Devam eden orman yangınlarına müdahale çalışmalarıyla ilgili olarak da bilgi veren Erdoğan, ülke genelinde 4 bin personel, 6 uçak, 45 helikopter, 1 insansız helikopter, 9 İHA, 660 arazöz, 65 iş makinesi, 117 itfaiye aracı, 31 ambulansın görev yaptığını söyledi.         

Cumhurbaşkanı Erdoğan, son olarak yangınlarla ilgili yaşanan siyasi tartışmalara ilişkin, “Her zaman olduğu gibi birileri milletin yüreğindeki yangını kısır çekişmelerine meze yapmanın gayreti içinde düşmüştür. Bu, siyaset konusu yapılacak bir mesele değildir” ifadelerini kullandı.

Erdoğan ayrıca uçak konusundaki sıkıntıların ana sebebinin uzun yıllardır bu görevi yürüten Türk Hava Kurumu’nun (THK) filosunu ve teknolojisini yenileyememiş olması olduğunu söyledi.