Eşi ve iki oğlu öldürülen Emine Şenyaşar kendini yakmak istedi

Urfa Adliyesi önünde 578 gündür 'adalet nöbeti' tutan Şenyaşar ailesinin her gün nöbet tuttukları yere bugün bariyerler konuldu. Emniyet güçleri ile çıkan gerginlikte polis ekipleri Ferit Şenyaşar’ı alandan çıkarırken, Emine Şenyaşar ise duruma tepki gösterdi. Acılı anne daha sonra kaldırımda Kürtçe ağıtlar yakarken kendini yakmak istedi.

Eşi ve iki oğlu öldürülen Emine Şenyaşar kendini yakmak istedi

Urfa'nın Suruç ilçesinde eşi ve iki oğlunu AK Parti Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın akrabaları ile çıkan kavgada kaybeden Emine Şenyaşar ve oğlu Ferit Şenyaşar'ın başlattığı 'adalet nöbeti' Urfa Adliyesi önünde 578 gündür sürüyor.

Urfa Adliyesi önünde dün Şenyaşar ailesi, polisin aynı noktada nöbetlerini sürdüremeyeceklerini söylemesi üzerine aileyle polis arasında gerginlik yaşanmıştı. Ajans Urfa'nın aktardığına göre adliye önündeki gerginlik bugün de devam etti. Emine Şenyaşar ve oğlu Ferit Şenyaşar’ın gün boyu beklediği alan bugün polis bariyerleri ile çevrildi. Nöbet yerine girmek isteyen Şenyaşar ailesine izin verilmeyince gerginlik yaşandı.

Vatandaşların Önlemiyle Kurtarıldı

Çıkan gerginlikte polis ekipleri Ferit Şenyaşar’ı alandan çıkarırken, Emine Şenyaşar ise duruma tepki gösterdi. Acılı anne daha sonra kaldırımda Kürtçe ağıtlar yakarken kendini yakmak istedi. Tutuşturduğu kağıtla elbisesini yakmak isteyen Emine Şenyaşar’ı fark eden çevredekiler, kağıdı söndürdü ve kadının elinden çakmağı aldı. Çevredekiler Şenyaşar’ı sakinleştirmeye çalıştı.