Fransa Adalaet Bakanı Rojava’yı Batı Kürdistan Olarak Tanıyoruz

Demokratik Suriye Güçleri (SDF) tarafından esir alınan Fransız vatandaşları olan İŞİD , üyeleri Fransa’ya geri dönmeyi ret ettiler. Bunun üzerine açıklamada bulunan Fransa Adalat Bakanı Nicole Belloubet, “Fransız vatandaşlarına avukat erişim hakkı verildiği sürece Suriye Kürdistan’ın mahkemeleri tanıyacağız” dedi.

Fransa Adalaet Bakanı Rojava’yı Batı Kürdistan Olarak Tanıyoruz

Demokratik Suriye Güçleri (SDF) tarafından esir alınan Fransız vatandaşları olan İŞİD militanları, Fransa’ya geri dönmeyi ret ettiler. Bunun üzerine açıklamada bulunan Fransa Adalat Bakanı Nicole Belloubet, “Fransız vatandaşlarına avukat erişim hakkı verildiği sürece Suriye Kürdistan’ın mahkemeleri tanıyacağız” dedi.

Rojava’yı bağımsız Kürt bölgesi olarak gördüklerini söyleyen Belloubet, Fransız vatandaşları olan İŞİD üyelerinin o mahkemelerde yargılamalarını talep edeceklerini açıkladı.

Geçtiğimiz hafta, Demokratik Suriye Güçleri (DSG)  tarafından esir alınan 33 yaşındaki Fransız vatandaşı İŞİD militanı Emilie König’in Fransa mahkemelerinde yargılamayı ret etmişti.

Konu ile açıklamada bulunan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un Sözcüsü Benjamin Giveaux “Suriye Kurdistanı’nda adil yargılamayı sağlayabilen yargı kurumları ile yargılama olabilir” dedi.