Fransa'dan Türkiye'ye 'Rojava'ya operasyon' çağrısı

Fransa, yaptığı açıklamada "TSK'nin Rojava’da düzenlediği hava saldırılarından sonra Ankara’ya saldırıları durdurması çağrısı yapıp bölge ve bölge sakinlerinin istikrarını tehdit eden her türlü adımdan kaçınılmasını" talebinde bulundu.

Fransa'dan Türkiye'ye 'Rojava'ya operasyon' çağrısı

Fransa Dışişleri Bakanlığı tarafından Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Rojava ve Kürdistan Bölgesi’ne yönelik hava saldırılarına ilişkin yapılan açıklamada, “Türkiye’nin, 20 Kasım’da Suriye’nin kuzeydoğusu ve Kürdistan Bölgesi’ne yönelik hava saldırısıyla başlayıp süregelen gerilimi endişeyle izliyoruz” ifadelerine yer verildi.

Bakanlığın resmi sitesinden kamuoyu ile paylaşılan açıklamada, “Fransa; Türkiye’nin, Suriye’nin kuzeydoğusuna yönelik bir kara saldırısı yapacağı yönündek haberler nedeniyle derin endişe duyuyor” denildi.

Fransa ayrıca Irak’ın toprak egemenliğine ve Kürdistan Bölgesi’nin istikrarına olan bağlılığını vurguladı.

“IŞİD tehlikesi devam ediyor”

Devam eden IŞİD tehlikesine dikkat çekilen açıklamada, “Fransa, IŞİD tehlikesi güçlü bir şeklide devam ederken bölge ve bölge halkının istikrarını tehlikeye atacak her türlü adımdan kaçınılması istiyor” diye belirtildi.

Demokratik Suriye Güçleri (DSG) Genel Komutanı Mazlum Abdi, “TSK'nin saldırılarıyla meşgul olduğumuz için IŞİD'e yönelik operasyonlarımızı durdurmak zorunda kaldık” açıklamasında bulunmuştu.

Öte yandan TSK'nin Rojava ve Kürdistan Bölgesi’ne yönelik hava operasyonlarının devam ettiği kaydedildi. 

Rojava’ya yönelik kara harekatı sinyali veren Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hava saldırılarının sadece “başlangıç” olduğunu ifade etmişti.