Goran parlamenteri, İbadi’den Xurmatû’ya özel güç göndermesini istedi

Goran üst düzey yöneticisi Aram Şêx Mihemed, İbadi’ye yazdığı bir mektupta Xurmatû’ya özel güç göndermesini istedi.Daha öncede Goran parlamenteri Sirwa Mihemed de İbadi’ye yaptığı çağrıda Erbil ve diğer Kürt kentlerine Irak askerlerini göndermesini istedi.

Goran parlamenteri, İbadi’den Xurmatû’ya özel güç göndermesini istedi

Goran üst düzey yöneticisi  Aram Şêx Mihemed, İbadi’ye yazdığı bir mektupta Xurmatû’ya özel güç göndermesini istedi.


Goran sorumlusu Aram Şêx Mihemed, Haşdi Şabi’nin Xurmatû’daki saldırılarından dolayı halkın göç etmek zorunda kaldığına dikkat çektiği mektubunda “Haşdi Şabi bir çok sayıda sivili öldürdü. Bazılarını da kaçırdı. Bölge halk ciddi güvenlik sorunu yaşıyor. Haşdi Şabi baskısından dolayı halk evlerine geri dönemiyor” ifadelerini kullandı. 

Aram Şêx Mihemed, bölgede durumların normale dönmesi için Irak Başbakanı Haydar İbadi’den Irak’tan özel güçlerin konumlanmasını istedi.
Daha öncede Goran parlamenteri Sirwa Mihemed de İbadi’ye yaptığı çağrıda Erbil ve diğer Kürt kentlerine Irak askerlerini göndermesini istedi.


Haşdi Şabi 16 Ekim’de bazı YNK’lilerin işbirliğiyle Kerkük ve diğer Kürt ilçelerini işgal etmişti. Haşdi Şabi baskısından dolayı evleri talan edilen 150 bin Kürt yerini yurdunu bırakıp göç etmek zorunda kaldı. Yanısıra Haşdi şabi bir çok isnanı katlederken kaçırdıkları bazı kişilerin akıbeti ise bilinmiyor.