Haseke’de Özerk Yönetime karşı gösteri düzenlendi

Suriye hükümeti yanlıları, Halep'in Kürt mahallelerine uygulanan gıda ambargosuna karşı Özerk Yönetim’in Haseke ve Kamışlo'da başlattığı misillemeye karşı gösteri düzenledi.

Haseke’de Özerk Yönetime karşı gösteri düzenlendi

Halep'te Suriye ordusuna bağlı 4. Tugay, Kürt mahalleleri Şeyh Maksud ve Eşrefiye'yi abluka altına alırken, Özerk Yönetim Güvenlik Güçleri de Kamışlo ve Haseke'deki hükümet kurumlarında denetimi ele aldı.

Ancak Haseke'deki Suriye hükümeti destekçileri, Özerk Yönetimin fırınlara un akışı ile jeneratörle için gereken dizel yakıtı kestiği iddiasıyla gösteri düzenledi.

Protestocular tarafından Özerk Yönetime karşı sloganlar atıldı, pankartlar taşındı.

27 Nisan’da yapılan gösteriye katılan Ahmed Ebu Eric, “Bugün fırınlardan un, jeneratörlerin yakıtı kesildi ve halka abluka uygulandı” dedi.

Beşar Esad’ın fotoğraflarını havaya kaldıran protestocular, Kamışlo ve Haseke'de Özerk Yönetim Güvenlik Güçleri ile Suriye hükümeti arasındaki gerilime son verilmesi çağrısında da bulundu.

Gösterici Amine Mahmud, “Ekmeğimiz yok, jeneratörler çalışmıyor. İnşallah bu abluka kalkacak” dedi.

Bir insan hakları grubunun sözcüsü Rûdaw’a sivillerin nerede olurlarsa olsunlar siyasi kavganın kurbanı olmaması gerektiğini söyledi ve Haseke'deki protestocuların Suriye hükümetinin Şeyh Maksud ve Eşrefiye'deki kuşatmayı görmezden geldiğini kaydetti.

İnsan Hakları Örgütü Sözcüsü İbrahim Şexo da Rûdaw'a şunları söyledi: "Yaklaşık bir aydır, Özerk Yönetim ile Suriye hükümeti arasında Halep'teki Şeyh Maksud ve Eşrefiye mahallelerinin kuşatılması konusunda gerilim var. Hakeza Kamışlo ve Haseke’de de Özerk Yönetimin kuşatması sürüyor. Rusya'nın arabuluculuğuna rağmen buralarda sorun çözülmedi” dedi.