Haseke’de sokağa çıkma yasağı kararı

Rojava’daki Özerk Yönetim, bölgenin güvenliği için Haseke’de bir haftalık kapsamlı, diğer bölgelerde ise kısmi sokağa çıkma yasağı kararı alındığını açıkladı.

Haseke’de sokağa çıkma yasağı kararı

Rojava Özerk Yönetim İçişleri Komitesi tarafından yapılan açıklamaya göre 24-31 Ocak tarihleri arasında Heseke’de geniş kapsamlı, diğer bölgelerde ise akşam 18.00’dan sabah 06:00’a kadar sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak.

Açıklama şu ifadelere yer verildi:

“Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Bölgesi İçişleri Komisyonu olarak Haseke’de bir haftaya kadar genel iç ve dış sokağa çıkma yasağı ilan ediyoruz. Yasak 24 Ocak - 31 Ocak tarihleri arasında geçerlidir. Sadece (fırın, değirmen, sağlık ocağı, akaryakıt ve belediyeler gibi) işin mahiyeti farklı olan hizmet kuruluşlarının çalışması yasak kapsamında olmayacak. Kuzey ve Doğu Suriye’nin diğer kentlerinde kısmi uygulanacak yasak akşam 18:00'dan sabah 06:00'ya kadar devam edecek.

Şehirler arası ulaşıma da sınırlama getirildi. Kuzey ve Doğu Suriye'de güvenliği sağlamak için, güçlerimizin bölgede güvenlik ve istikrarı koruma görevini üstlenebilmesi için halklarımızı bu perspektiflere bağlı kalmaya çağırıyoruz.”

Rojava’nın Haseke kentindeki Geviran Cezaevi’nde çatışmalar devam ederken, bazı kaynaklar cezaevinin şu an DAİŞ’in işgali altında olduğunu belirtiyor, DSG ise bu iddiayı yalanlıyor.

Rojava’nın Haseke kentindeki Geviran Cezaevi’nde çatışmalar devam ederken, bazı kaynaklar cezaevinin şu an DAİŞ’in işgali altında olduğunu belirtiyor, DSG ise bu iddiayı yalanlıyor.