Haseke’deki Fırat Üniversitesi yeniden öğretime başlıyor

Bazı bölümleri Rojava’nın Haseke kentinde eğitim veren Deyrezor merkezli Fırat Üniversitesi, 3 aylık aradan sonra, eğitim-öğretime yeniden başlıyor.

Haseke’deki Fırat Üniversitesi yeniden öğretime başlıyor

Fırat Üniversitesi yönetimi, Haseke'de yaşanan çatışmalar nedeniyle  üç ay önce ara verdiği eğitim-öğretime yeniden başlama kararı aldıklarını duyurdu.

Suriye resmi haber ajansı SANA’da yer alan habere göre Fırat Üniversitesi Müdürü Cemal Abdullah, sınavların başlama saatinin önümüzdeki hafta açıklanacağını ve şehir dışından gelen öğrenciler için sınav programının açıklanacağını duyurdu.

Cemal Abdullah, sınıflar, ders malzemeri ve eğitim kadrosu için hazırlıkların tamamlandığını söyledi.

Suriye Yüksek Öğrenim Bakanlığı, Deyrezor merkezli Fırat Üniversitesi’nde, IŞİD’li tutukluların kaldığı Sinaa Hapishanesiden yaşanan büyük firar girişimi ve sonrasında firarilein şehre yayılıp saklanması ile DSG tarafından IŞİD’e karşı başlatılan operasyon sırasında dersliklerine zarar verildiği gerekçesiyle eğitimi durdurmuştu.

Rojava’nın Kamışlo'dan sonraki ikinci büyük şehri ve Özerk Yönetimi’nin başkenti olan Haseke’nin dörtte  üçü Özerk Yönetim’in kontrolü altında bulunuyor. Kalan kısım ise Suriye yönetimi tarafından kontrol ediliyor. Suriye hükümetine bağlı resmi kurumlar bu bölgede bulunuyor.