HDP cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday çıkarmama kararı aldı

HDP'nin de içinde yer aldığı Emek ve Özgürlük İttifakı cumhurbaşkanı adayı çıkarmayacaklarını duyurdu.

HDP cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday çıkarmama kararı aldı

Emek ve Özgürlük İttifakı, Cumhurbaşkanlığı seçimlerine dair tutumunu, İstanbul’da düzenlediği basın toplantısında açıkladı.

İttifakın ortak açıklamasını, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan yaptı. Ortak açıklamada özetle şu ifadeler yer aldı:

“Uzun süredir bir tartışma yürütüyorduk, depremden önce adayımızı çıkaracağımızı deklare etmiştik ama değişen şartlar sonrasında durumu ittifaklarımızla ve kurullarımızla yaptığımız tartışmalarda kararımızı gözden geçirdik. Bugün kararımızı ve tutumumuzu kamuoyu ile paylaşıyoruz.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday çıkarmayacağımızı kamuoyu ile buradan deklere ediyoruz, bu kararı paylaşıyoruz. Halkın çalışma ve yaşam koşullarının iyileştirilmesinin, kamu yönetiminde adaletin sağlanmasının, toplumsal cinsiyet eşitliğinin, doğaya saygının, gençlere özgür yaşamın, barışçıl bir dış politikanın, tarafsız ve bağımsız bir yargının, özgürleşen kimliklerin ve en önemlisi de bütün bunları içeren demokratik bir anayasanın tesis edildiği bir siyasal iklimi inşa etmek acil hedefimiz ve mücadele sebebimizdir.

Türkiye’nin çatışmaya değil aklı selim olanı uygulayarak barışmaya; toplumsal ve siyasal sorunlarımıza kalıcı, gerçekçi ve kapsayıcı çözümler üretmeye ihtiyacı var. Toplumu kutuplaştıran, gerginlik çıkaran, iç ve dış düşmanlar yaratarak huzursuzluğu büyüten, milyonlarca yurttaşın taleplerini ve özlemlerini görmezden gelen bir kişinin kazanma şansı olmayacaktır.

Hep birlikte aydınlık bir geleceğe yürümenin, siyasal demokrasiyi inşa etmenin yolu birlikte mücadeleyi ve umudu büyütmekten, cesaretle yeni bir yaşam için adımlar atmaktan ve toplumun özlemlerini, ihtiyaçlarını karşılayacak politikaları kararlılıkla savunmaktan ve uygulamaktan geçiyor.”

Emek ve Özgürlük İttifakı’nın, Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu desteklemesi bekleniyor.