HDP heyeti Anayasa Mahkemesi başkanıyla görüştü

HDP heyeti Anayasa Mahkemesi başkanıyla görüştü

HDP milletvekillerinin Anayasa Mahkemesi (AYM) Başkanı Zühtü Arslan ile yaptıkları görüşmeden sonuç çıkmadı. HDP Sözcüsü Osman Baydemir, “Tatmin olmadık. Hukuksuzluk, anayasa ihlali, Anayasa Mahkemesi içtihatına aykırılık devam ediyor” dedi. HDP milletvekilleri bir gün sonra daha teferruatlı bir açıklama için yine Anayasa Mahkemesi önünde olacak.

HDP milletvekilleri Osman Baydemir, Ahmet Yıldırım, Garo Paylan ve Dirayet Taşdemir tutuklu milletvekilleriyle ilgili görüşmek için saat 13.00’te gittikleri Anayasa Mahkemesi’nden yaklaşık 8 saat sonra ayrıldı.

Mahkeme önünde bir açıklama yapan Parti Sözcüsü Osman Baydemir, program yoğunluğu nedeniyle kendilerine randevu verilmediğini, bekleyişleri üzerine ilk olarak Anayasa Mahkemesi Başkanvekili ile 1.5 saat, daha sonra Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan ile 1 saati aşan bir görüşme yaptıklarını anlattı.

Görüşmede, milletvekillerinin seçme seçilme hakkının gasp edilmesi, yargının töhmet altında, siyasi baskı altında kalması, Meclis’te grubu bulunan 3’üncü siyasi partinin tasfiye edilmek istenmesinin hukuka, uluslararası sözleşmelere aykırılıklarını dile getirdiklerini anlatan Baydemir şöyle devam etti:

“Bizler adalet tecelli edinceye kadar, yargı vicdanla kararlarını açıklayıncaya kadar vicdan, adalet çabamız devam edecek. Yarın burada teferruatlı bir açıklama için bulunacağız. Çünkü tatmin olmadık. Bu saat itibariyle hukuksuzluk, anayasa ihlali, Anayasa Mahkemesi içtihatına aykırılık devam ediyor. Bu ihlaller ortadan kalkıp, mahkeme hür iradesi ile karar alıp, siyasi baskı ortadan kalıncaya kadar bu çabayı ortaya kadar devam edeceğiz. Bizim burada bulunuşumuz ve yarın kesintisiz bulunacak olmamız yargı üzerinde baskı kurma saiki taşımıyor. Tersine hukuksuzluk mağdurları olarak hak talebinde adalet talebinde bulunuyoruz. Bir kez daha ‘edi bese’, ‘artık yeter’ diyoruz.”