'HDP Millet İttifakı için şartlarını açıklayacak'

HDP'nin önümüzdeki seçimlerdeki politikasını da içerecek "tutum belgesi" 27 Eylül'de açıklanacak.

'HDP Millet İttifakı için şartlarını açıklayacak'
HDP'nin 27 Eylül'de açıklayacağı 'Tutum Belgesi’nde Millet İttifakı'nın HDP ile yol yürümek istemesi durumunda sunulacak müzakere şartları yer alacak.
 
HDP’nin yerel seçimlerde olduğu gibi herhangi bir ittifakta doğrudan yer almaması ve dolaylı yoldan bir ittifakı desteklemesinin bu seçimde olmayacağı, kendileri ile yan yana görünmek istemeyen kesimlerle bir araya gelinmeyeceğinin ifade edildiği belirtiliyor.
 
Millet İttifakı için müzakere şartları 
 
BirGün'ün haberine göre, 'Demokrasi Tutum Belgesi’nde, HDP’nin Millet İttifakı ve Cumhur İttifakı dışında bir yol çizmesine dönük "seçmen isteği" olduğu belirtilecek. HDP’nin kendi ittifakını oluşturabileceğinin belirtileceği belgede, özellikle Millet İttifakı'nın HDP ile yol yürümek istemesi durumunda sunulacak müzakere şartları da yer alacak.  
 
Habere göre, seçimlerin hemen ardından Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin terk edilmesi, bu karar alındığında yaşanacak geçiş sürecinde tahrip edilen kurumların ülkedeki tüm kesimlerin taleplerini kapsayacak şekilde yeniden inşası partinin "Olmazsa olmaz" kriterleri arasında yer alacak. Yerel seçimlerde olduğu gibi HDP’nin herhangi bir ittifakta yer almaması ve dolaylı yoldan bir ittifakı desteklemesi ise benimsenmiyor. HDP yönetimi, kendileri ile yan yana görünmek istemeyen kesimlerle bir araya gelmeyeceğini de kamuoyuna duyuracak.