HDP Milletvekili Semra Güzel hakkındaki fezleke Cumhurbaşkanlığına gönderildi

HDP Milletvekili Semra Güzel hakkındaki fezleke Cumhurbaşkanlığına gönderildi

HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel hakkındaki fezleke Adalet Bakanlığı tarafından TBMM'ye sunulmak üzere Cumhurbaşkanlığına gönderildi.

HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel’in “eski sözlüsü” olduğunu söylediği PKK üyesi “Koçero Meleti” kod adlı Volkan Bora ile Çözüm Süreci döneminde çektiği fotoğraflar sosyal medya ve basında tartışmaya neden olmuştu. 

Semra Güzel hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan fezleke Adalet Bakanlığı'na gönderilmişti.

Hazırlanan fezleke Adalet Bakanlığı tarafından, TBMM'ye sunulmak üzere Cumhurbaşkanlığı'na gönderildi.

TBMM'de onaylanması durumunda Güzel'in vekilliği düşürülecek

Fezleke TBMM Genel Kurulu'na gelip onaylanırsa Güzel'in vekilliği düşürülecek.

Öte yandan TBMM Başkanı Şentop da, "İç tüzüğün gereği yapılmalıdır" açıklamasını yapmış, "Şahsi kanaatim dokunulmazlığının kaldırılması gerektiğini düşünüyorum. Adı güzel vekilin dosyası var zaten. Bu dosyanın içinde belge var mı diye inceleniyor. İncelenmesi için gerekli talimatı verdim. Çok sayıda dosya var. Bu dosyalar içinde vahim iddiaları içeren dosyalar var. Örgüt üyeliğiyle ilgili adı geçen vekilin dosyası var. 2019 yılı Mart ayında hazırlanmış bir dosya. Bu dosyanın içinde belge var mı diye inceliyorlar. Meclis çatısı altında görev yapan kişilerin terörle aralarına mesafe koymaları gerekir bu yapılamadığı takdirde iç tüzüğün gereği yapılmalıdır" ifadelerini kullanmıştı.

Ne olmuştu?

Adıyaman'ın Akçalı köyünde 29 Nisan 2017 yılında yapılan bombardımanda 4 PKK üyesi hayatını kaybetmiş, bunlardan birinin Volkan Bora olduğu bildirilmişti.

Anadolu Ajansı (AA) yaptığı haberde, Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında Volkan Bora'nın cep telefonunda yapılan incelemede çeşitli fotoğraflara ulaşıldığını ve Bora'nın HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel ile çekilmiş çeşitli fotoğraflarının bulunduğuna yer verdi.

 Konu hakkında açıklama yapan Semra Güzel, “2013-2015 yılları arasında başlatılan çözüm ve barış sürecinin olumlu havası içerisinde çocuklarını, annelerini, babalarını ve sevdiklerini görmeye çalışan birçok kişi gibi ben de Volkan Bora’ya ulaşmaya çalıştım” ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz hafta Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından fezleke hazırlanan ve dokunulmazlıklarının kaldırılması için TBMM'ye gönderdiği 28 milletvekili arasında Semra Güzel de yer almıştı.