HDP’den Akşener’e sert yanıt: 17 bin faili meçhulün hesabını ver

HDP Sözcüsü Ebru Günay, Anayasa değişikliği teklifi ile ilgili AK Parti heyetinin HDP’ye ziyaretini eleştiren İYİ Parti lideri Akşener'i eleştirerek “Sen HDP’yi bırak Sedat Bucak’la ne konuştun onu açıkla, 17 bin faili meçhul cinayetin hesabını ver ve haddini bil” dedi.

HDP’den Akşener’e sert yanıt: 17 bin faili meçhulün hesabını ver

HDP Sözcüsü ve Mardin Milletvekili Ebru Günay, Merkez Yürütme Kurulu toplantısına verilen arada HDP Genel Merkezi’nde basın toplantısı düzenledi.

Günay, Akşener’in bu sözlerine de yanıt verdi.

1990'larda işlenen faili meçhul cinayetleri hatırlatan Günay, "Akşener’e soruyoruz? Türkiye’nin 3’üncü büyük partisi olarak bizi ziyarete gelen AKP heyeti 5 dakika sonra Meclis’in 5’inci partisini yani sizi ziyaret etti. HDP’ye dil uzatacağına sizler ne konuştunuz onu söyleyin! Sen HDP’yi bırak Sedat Bucak’la ne konuştun onu açıkla, 17 bin faili meçhul cinayetin hesabını ver ve haddini bil. Karanlıkta büyüyenlerin, karanlıktan beslenenlerin getireceği şey karanlıktan başka bir şey olamaz" ifadeleriyle Akşener'e yüklendi.

“Mardin’e ziyaret, Ardahan ve Erzurum’da halk buluşması olacak”

Günay’ın açıklamalarında öne çıkanlar şöyle:

“Partimiz bir yandan örgütlenme çalışmalarını devam ettirirken öte yandan toplumla buluşma programlarımız da sürüyor. Önümüzdeki günlerde Eş Genel Başkanımız Mithat Sancar Mardin’de ziyarette bulunacak.

Ayrıca Eş Genel Başkanımız Pervin Buldan Ardahan ve Erzurum’u ziyaret edecek. Yine bütün il ve ilçe örgütlerimiz, PM ve MYK üyelerimiz, milletvekillerimiz alanda halkımızla bir araya gelerek sorunlara çözüm üretmeye devam edecek. Halkımızla yan yana, omuz omuza mücadele etmeye devam edeceğiz.

“Tüm kesimlerin haklarını güvenceye alacak Anayasa değişikliğine varız”

Başörtüsü meselesinin bir anayasa değişikliği konusuna dönüştürülmesini doğru bulmuyoruz. Esasen CHP tarafından bu şekilde gündeme getirilmesini de doğru bulmuyoruz. İktidar da bunu bir tür fırsatçılığa çevirerek ortalığı bulandırıyor. Anayasanın en önemli özelliği eşitlikçi ve özgürlükçü olmasıdır. Evet özgürlük ama herkes için özgürlük, her inanç, kültür, dil, kimlik için sınırsız özgürlüğe varız. Bunun için diyoruz ki getirin Anayasayla Kürtlerin, Alevilerin, mütedeyyin kesimlerin, ezilenlerin, işçilerin, kadınların, gençlerin haklarını güvenceye alalım. Böyle bir değişikliğe varsa biz varız. Bu konuda her türlü çözüm önerilerimizi paylaşmaya ve ülkenin sorunlarına gerçek anlamda çare olmak için birlikte çözüm üretmeye varız. 

“İki blok HDP’ye düşmanlık konusunda büyük bir yarış içindeler”

MHP’nin yolundan yürüyen, sadece bulunduğu blok farklı olan İYİ Parti genel başkanı bugün yine partimizi hedef aldı ve partimize  dil uzattı. İki blokun temel özelliği nedir biliyor musunuz? HDP düşmanlığında büyük yarış içindeler. İktidar muhalefeti, muhalefet iktidarı HDP’ye yakın olmakla suçluyor. Anlamadıkları şey ise HDP’nin durduğu yerdir. HDP sizleri beğenmiyor. Sizlerin çözüm olacağına HDP inanmıyor.

“17 bin faili meçhul cinayetin hesabını ver ve haddini bil”

Akşener’e soruyoruz? Türkiye’nin 3’üncü büyük partisi olarak bizi ziyarete gelen AKP heyeti 5 dakika sonra Meclis’in 5’inci partisini yani sizi ziyaret etti. HDP’ye dil uzatacağına sizler ne konuştunuz onu söyleyin! Sen HDP’yi bırak Sedat Bucak’la ne konuştun onu açıkla, 17 bin faili meçhul cinayetin hesabını ver ve haddini bil. Karanlıkta büyüyenlerin, karanlıktan beslenenlerin getireceği şey karanlıktan başka bir şey olamaz."