HDP'den parti binası önünde eylem yapan aileler için meclise çağrı

HDP'den parti binası önünde eylem yapan aileler için meclise çağrı

HDP, Diyarbakır il binasının önünde oturma eylemi yapan çocukları kaybolan veya eve gelmeyen aileler ile ilgili Meclis'teki partilere "Gelin, herkes elini taşın altına koysun; parlamento çatısı altında ortak bir heyet oluşturalım ve bu sorunlara köklü bir çözüm için hemen girişimlerde bulunalım." çağrısı yaptı.

HDP, Diyarbakır il binasının önünde eylem yapan ailelerle ilgili basın toplantısı düzenledi. HDP İl Eşbaşkanları Hülya Alökmen, Zeyat Ceylan ve milletvekilleri Saliha Aydeniz ile Musa Farisoğulları’nın katıldığı açıklamada, HDP’nin eylem yapan ailelerin taleplerini yıllardır dile getirdiği belirtildi.

“HDP’li 3 Büyükşehir Belediye Eş Başkanlıklarına kayyım atanması ile beraber partimize dönük geliştirilen baskı ve kriminalize yönelimleri devam ediyor. Gelişen gasp süreci ile beraber Diyarbakır il binamız önünde aileler tarafından bir oturma eylemi başlatılmıştır” diyen Musa Farisoğulları, “İl binamız önünde dile getirdikleri talepleri, bizler Halkların Demokratik Partisi ve bileşenleri olarak savaş ve çatışmaların yaşandığı bu coğrafyada yıllarca dile getirdik. Bu coğrafyada yaşanan savaş, çatışma ve çözümsüzlüğe karşı daima onurlu barışı ve çözümü savunduk” sözlerini kullandı.

Farisoğulları, demokrasi güçleri, demokratik barış ve çözümden yana olan tüm kesimleri gelişmelerle ilgili olarak duyarlı olmaya davet etti. Meclis’te grubu bulunan partilere de çağrıda bulunan Farisoğulları, şunları söyledi:

“Sorumluluk gereği, parlamentoda grubu bulunan bütün partilere açık çağrımızdır; gelin, herkes elini taşın altına koysun; parlamento çatısı altında ortak bir heyet oluşturalım ve bu sorunlara köklü bir çözüm için hemen girişimlerde bulunalım. Savaş ve çatışmayı sonlandıracak, kayıp ve çatışma alanında bulunan bütün gençlerimizi ortak bir yaşama kavuşturalım. Parti olarak bu konuda üzerimize düşen her türlü sorumluluklarımızı yerine getireceğimizi belirtmek istiyoruz.”