HDP'den Süleyman Soylu'nun iddialarına belgeli yanıt

HDP'den Süleyman Soylu'nun iddialarına belgeli yanıt

HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, partisinin Van-Saray Belediyesi Eşbaşkanı Caziye Duman ile birlikte Meclis'te basın toplantısı düzenledi. Oluç, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun "Cemil Bayık, ‘Amedspor’a destek verin’ diye açık açık talimat gönderdi, duymayacak mıyız?” şeklindeki iddialarına faturalarla cevap verdi.

HDP Grup Başkanvekili Hakkı Saruhan Oluç, görevden alınan Van’ın Saray Belediye Başkanı Caziye Duman’la Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Saray Belediye Başkanlığı’nın harcamalarına ilişkin TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda ifade ettiği sözlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi.

31 Mart seçimlerinden sonra belediyenin yaptığı harcamaların yer aldığı faturaları gösteren Oluç, “Belediyenin her meclis toplantısında gelir ve giderler bilgi olarak sunulmuştur. Yapılan bütün harcamalar halkın bilgisi dahilindedir. Her ayki harcamalar gelir gider açısından kayıt altına alınmıştır. Halkın önerileri alınmış ve bu doğrultuda işler planlanmıştır. Bu faturalarda, gerçekliği açık bir şekilde görüyoruz” dedi.

Saray Belediye Başkanlığı’ndaki görevden alma kararının, 31 Mart seçiminden sonraki 5 ay boyunca yapılan çalışmalarla ilgili olmadığını belirten Oluç, bu süreçte herhangi bir yolsuzluğun söz konusu olmadığını ifade etti.

Oluç, “31 Mart seçimi sonrasına ilişkin hiçbir belediyemizde usulsüz harcama, yolsuzluk, karşılığı olmayan fatura söz konusu değildir” ifadesini kullandı.