HDP’nin ardından İYİ Parti’den de erken seçim çağrısı

HDP’nin ardından İYİ Parti’den de erken seçim çağrısı

HDP’nin kayyumlara tepki gösterdiği ve erken seçim çağrısı yaptığı deklarasyonun ardından İYİ Parti’den de benzer bir çağrı geldi. İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a parlamenter sisteme geçiş için erken seçim çağrısında bulundu.

Cumhuriyet'in aktardığına göre, Partisinin Bursa İl Teşkilatının düzenlediği programa katılan İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a parlamenter sisteme geçiş için erken seçim çağrısında bulundu.

AKP’le ile ittifak iddialarına ilişkin konuşan Türkkan, “Bizim ne açık nede kapalı kapılar ardında böyle bir talebimiz, pazarlığımız olmadı. Parlamenter sisteme dönünceye kadar da bu mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz” dedi.

Ancak “Biz de bir fedakarlık yapabiliriz” diyen Türkkan, şunları söyledi:

"Ülkenin ekonomik durumu ortada. Ancak sayın Erdoğan 2020 yılında kesin bir tarih vererek ve de parlamenter sisteme dönmek noktasında erken seçim için mutabakat zaptını imzalarsa, bunların yanında 5-6 icracı bakanlık verirse ülkenin yeniden inşası için biz de bir fedakarlık yapabiliriz. Yoksa biz ülkemizin içinde bulunduğu ortamda milletimize çare olmak için çıktığımız bu yoldan geri dönmeyiz. Sadece iktidara alternatif olmak için parti kurmadık. Büyük Türkiye için bu partiyi sizinle kurduk.”