HDP’nin Elazığ’a gönderdiği yardımlar yine kente alınmadı!

HDP’nin Elazığ’a gönderdiği yardımlar yine kente alınmadı!

Elazığ'da geçtiğimiz hafta yaşanan ve 41 kişinin hayatını kaybettiği depremin ardından, HDP tarafından kente gönderilen yardımlara el kondu.

Elazığ’da 24 Ocak’ta meydana gelen ve 41 kişinin hayatını kaybettiği 1607 kişinin de yaralandığı 6,8 büyüklüğündeki depremin ardından şehirde yurttaşların barınma ve gıda ihtiyaçlarına yönelik pek çok devrimci demokrat ilerici kurum tarafından yardım kampanyaları başlamış İçişleri Bakanlığı ise “Yardımlar AFAD üzerinden koordine edileceğini” söylemişti.

Mezopotamya Ajansı’ndan Lezgin Akdeniz’in haberine göre; HDP’li Ergani Belediyesi ve farklı şehirlerden HDP İl Örgütü’ne gönderilen yardımların ardından şimdi de Muğla’nın Bodrum ilçesinden çocuklar ve kadınların temel ihtiyaçlarından oluşan yardım paketleri, HDP’li yönetici adına gönderildiği gerekçesiyle polisler tarafından şehir girişinde durdurularak yardımlara el kondu.

“Depremzedelerin yaşadığı mağduriyet iktidarın küçük siyasi hesaplarından daha önemli”

Konuya dair Elazığ’da depremzedelerin yaşadığı mağduriyetin iktidarın küçük siyasi hesaplarından daha önemli olduğunu söyleyen HDP Elazığ İl Eşbaşkanı Baki Yıldırım, depremzedelere yapılan yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması konusunda ciddi sorunların yaşandığını da belirtti.. Yıldırım, birçok insanın partilerine gelerek yardım talebinde bulunduğunu, engellemelere rağmen ihtiyaç sahiplerinin taleplerini karşılamaya dönük çalışmalarının sürdüğünü belirtti ve zorlu kış koşullarında çadırlarda kalan yurttaşlara yardımların acilen ulaştırılması gerektiğini vurguladı.

“İzahatı yok”

Yıldırım sözlerine, partili yöneticileri adına gönderilen yardım paketlerine el konulmasının izahatının olmadığı ve kent dışından yardım yapmak isteyen yurttaşlar ile depremzedeler arasında iletişim kanalı açacaklarını söyleyerek devam etti. İmkanı olan kişilerin ise doğrudan Elazığ’a gelip yardımlarını depremzedelere vermesinin sağlıklı olacağını belirtti.