Hemrin Dağları'nda üst düzey bir IŞİD’li öldürüldü

IŞİD’in “Hemrin Dağları emiri” olduğu belirtilen Ebu Saad El Semin’in Irak güvenlik güçleri tarafından düzenlenen bir operasyonda öldürüldüğü bildirildi.

Hemrin Dağları'nda üst düzey bir IŞİD’li öldürüldü

Irak Silahlı Kuvvetler Başkomutanı Sözcüsü Tuğgeneral Yahya Resul, Hamrin Dağlarında gerçekleştirilen operasyonda IŞİD’in üst düzey liderinden birinin öldürüldüğünü açıkladı.

Resul, Silahlı Kuvvetler Başkomutanı’nın talimatı ile Terörle Mücadele Teşkilatı tarafından düzenlenen operasyonda öldürülen kişinin, örgütün “Hamrin Dağları emiri Ebu Saad El Semin” olduğunu belirtti.

IŞİD 24 saatte 4 saldırı gerçekleştirdi

Öte yandan IŞİD mensupları son 24 saatte Selahaddin ve Diyale’de 4 ayrı gerçekleştirdi.

Selahaddin’de IŞİD’lilerin Irak ordusuna ait konvoyu hedef aldığını bildirildi.

Saldırıda 3 Irak askeri öldürülürken konvoyda bulunan bir ambulans ile sivil bir aracın yakıldığı, ambulans şoförünün de kaçırıldığı öğrenildi.

Hanekin’in Gulala beldesindeki askeri güvenlik noktasına IŞİD’liler tarafından düzenlenen saldırıda, Irak ordusundan bir asker yaşamını yitirdi.

Muhabirimiz IŞİD mensuplarının Diyale vilayetinde 8 ayrı yerde elektrik dağıtım şebekelerine karşı sabotaj saldırısı düzenlediğini belirtti.

IŞİD taziye çadırına saldırdı

Yine Selahaddin vilayeti Yesrib nahiyesine bağlı el-Bu Cili köyünde bir taziye çadırına düzenlenen saldırıda 7 kişi hayatını kaybetti 17 kişi de yaralandı.

IŞİD, Haziran 2014’te Musul, Salahaddin ve Enbar vilayetlerinin tamamı ile Diyala ve Kerkük vilayetlerinin bir kısmını ele geçirmiş, söz konusu bölgeler yıllar içinde örgütten geri alınmıştı.

Eski Irak Başbakanı Haydar Abadi, 9 Aralık 2017'de, örgüte karşı zafer kazanıldığını duyurmuştu.

/Rudaw