Hizbullah'a yakın yayın organından ilginç Kürdistan yorumu

ABD’nin terör listesinde yer alan Lübnan merkezli İran destekli Hizbullah örgütüne yakın yayın organı, yaşanan kargaşadan faydalanılarak, Kürdistan Bölgesi'nde parçalanması için bir fırsata dönüştürülmesi gerektiği tavsiye edildi.

Hizbullah'a yakın yayın organından ilginç Kürdistan yorumu

ABD’nin terör listesinde yer alan Lübnan merkezli İran destekli Hizbullah örgütüne yakın yayın organı, yaşanan kargaşadan faydalanılarak, Kürdistan Bölgesi'nde  parçalanması için bir fırsata dönüştürülmesi gerektiği tavsiye edildi.

Hizbullah’a yakın yayın organı El Ekhbar gazetesi son iki gündür Kürdistan Bölgesi’nde meydana gelen gösterilere ilişkin bir rapor yayımladı.

Gazete, Kürdistan Bölgesi’nde adının açıklanmasını istemediği bir Kürt siyasetçinin konuşmalarına yer verdi. YNK içerisindeki 16 Ekim kliğinden olduğu tahmin edilen Kürt siyasetçi, PDK Genel Başkanı Mesud Barzani’nin siyasi anlamda izole edilmesi ve Süleymaniye’nin Kürdistan Bölgesi’nden koparılması için busürecin iyi bir fırsat olarak değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Gazete haberin devamında Kürdistan Bölgesi’nde yaşanan olayların Irak Başbakanı Haydar İbadi’nin bölgeye müdahale etmesi ve Süleymaniye’yi Kürdistan Bölgesi’nden koparması için iyi bir zemin verdiğinden bahsediliyor.

BasNews son iki gündür Kürdistan Bölgesi’nin bazı bölgelerinde gerçekleşen gösterileri PDK karşıtlığına dönüşmesinde YNK içerisindeki 16 Ekim ihanetini örgütleyen grubun rolü bulunduğunu açıklamıştı.