Hollanda Polisi, Gökmen Tanış'ı yakaladı

Hollanda basını, Hollanda'nın Utrecht kentinde bir tramvayın taranarak 3 insanın ölümüne sebep olan şüpheli Gökmen Tanış'ın yakalandığını duyurdu.

Hollanda Polisi, Gökmen Tanış'ı yakaladı

Hollanda basını, Hollanda'nın Utrecht kentinde bir tramvayın taranarak 3 insanın ölümüne sebep olan Gökmen Tanış'ın yakalandığını duyurdu.

Tramvay saldırısını gerçekleştirdiği için Hollanda polisi tarafından aranan 37 yaşındaki Gökmen Tanış Utrecht şehir merkezinde bulunan Oudenoord'da yakalandı.

Oudenoord, bugünkü ölümcül olayın yaşandığı 24 Ekim meydanına 3 km mesafede bulunuyor.

Saldırıda 3 kişi öldü, 9 kişi yaralı

Hollanda'daki silahlı saldırıda 3 kişi yaşamını yitirdi, 9 kişi yaralandı. Saldırının şüphelisi Yozgat doğumlu Gökmen Tanış'ın “ailevi meselelerden” dolayı tramvaydaki yakınına, ardından yardım etmek isteyenlere ateş açtığı açıklandı.

Şüpheli saldırganın Kayseri’de oturan babası Mehmet Tanış, "Oğlumla 11 yıldır diyaloğum yok, konuşmuyoruz. Yaptıysa cezasını çeksin" dedi. Hollanda kamu yayın kuruluşu NOS, şüphelinin daha önce tecavüz ve farklı tehditlerden dolayı sicilinin olduğu yönünde iddiaları gündeme getirdi. Hollanda basını Türk kökenli saldırgan Gökmen Tanış'ın yakalandığını duyurdu.