HPG, 5 aydan bu yana yaşanan çatışmaların bilançosunu açıkladı

HPG, Kürdistan Bölgesi sınırları içerisindeki Metina, Zap ve Avaşin bölgesinde 5 aydan bu yana yaşanan çatışmalarda 2 bin 132 asker ile 105 üyesinin yaşamını yitirdiğini açıkladı.

HPG, 5 aydan bu yana yaşanan çatışmaların bilançosunu açıkladı

PKK’nin askeri kanadı HPG, Duhok’un Amedi ilçesi sınırları içerisindeki Metina, Zap ve Avaşin-Basyan bölgelerinde Nisan ayından bu yana yaşanan çatışma ve bombardımanlara ilişkin bilançoyu paylaştı.

Açıklamada, 5 aydır süren operasyonlar esnasında 105 HPG’linin hayatını kaybettiği belirtildi.

HPG’ye göre bu zaman zarfında 13’ü rütbeli olmak üzere 2 bin 132 asker yaşamını yitirdi, 290 asker de yaralandı.

HPG, operasyon bölgesinde 10 helikopterin düşürüldüğünü ileri sürdü.

Açıklamaya göre operasyon bölgesi 3 bin 274 kez savaş uçaklarıyla, 3 bin 185 kez helikopterle ve defalarca karadan bombalandı.  

371 PKK’linin yaşamını yitirdiği açıklanmıştı

12 Eylül günü AK Parti MKYK Toplantısı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Türkiye Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, bu bölgede devam eden “Pençe Kilit” operasyonunda PKK’lilere ait 400'den fazla sığınak ve barınağın ele geçirildiğini söyledi.

148'inci gününe giren operasyonda şu ana kadar 371 PKK’linin yaşamını yitirdiğini belirten Akar, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) kayıplarına ilişkin bilgi vermedi.

TSK 17 Nisan’da Metina, Zap ve Avaşin-Basyan bölgelerinde PKK’ye yönelik karadan ve havadan “Pençe Kilit” adıyla askeri operasyon başlatmıştı.