HPG'den hava saldırılarında hayatını kaybeden üyelerine ilişkin açıklama

HPG Basın ve İrtibat Merkezi'nden (HPG-BİM) yapılan bir açıklamada PKK güçleriyle Türk Silahlı Kuvvetleri arasında son dönemde yaşanan çatışmalardaki kayıplarla ilgili bilgi verildi.

HPG'den hava saldırılarında hayatını kaybeden üyelerine ilişkin açıklama

HPG Basın ve İrtibat Merkezi'nden (HPG-BİM) yapılan bir açıklamada PKK güçleriyle Türk Silahlı Kuvvetleri arasında son dönemde yaşanan çatışmalardaki kayıplarla ilgili bilgi verildi.

Açıklamada, Türk devletinin Şırnak’ta 6, Ağrı’da 15 PKK mensubunun hayatını kaybettiğine dair iddiaları yalanlanarak, her iki alandaki çatışmalarda toplam 5 üyelerinin hayatını kaybettiği bildirildi.

9 Kasım günü Türk Ordusuna ait savaş uçaklarının Şırnak’ın Cudi Dağı bölgesine bağlı Hesena alanını bombaladığı dile getirilen açıklamada, bu bombardımanlarda 6 üyelerinin hayatını kaybettiği haberlerinin servis edildiği, bunun doğru olmadığı, yaşanan bu bombardımanlarda 2 üyelerinin hayatını kaybettiği dile getirildi.

7 Kasım günü Türk ordusu güçlerinin Ağrı’nın Bazid ilçesine bağlı Kırê Hallac alanında bir operasyon başlattığı ve 7 ve 9 Kasım günleri savaş uçakları ile alanın bombalandığı dile getirilen açıklamada, Türkiye'nin bu operasyon boyunca 15 kayıplarının olduğu haberlerini servis ettiği dile getirildiği, operasyon boyunca sadece 3 üyelerinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Hatay’da Ekim ayında yaşanan bir çatışmaya ilişkin de bilgi veren HPG-BİM, 26 Ekim günü Hatay’ın İskenderun ilçesi kırsalında güçlerimiz ile TC ordusu arasında yaşanan çatışmalarda 1 üyelerinin hayatını kaybettiği dile getirildi.

Açıklamada, operasyon ve çatışmalarda hayatını kaybeden üyelerinin kimlik bilgilerinin daha sonra kamuoyu ile paylaşılacağı vurgulandı.

Zap’a hava saldırısı

Aynı açıklamada, 13 Kasım günü saat 15.00’da TC ordusuna ait savaş uçakları Zap bölgesine bağlı Cehennem Tepesi ve Küçük Cilo alanını bombaladığı, gerçekleştirilen bu bombardımanlarda herhangi bir kayıplarının yaşanmadığı ifadeleri yer aldı.

Avaşin’de hayatını kaybeden 2 HP'linin kimlik bilgileri

HPG-BİM açıklamasında, 10 Kasım günü TC ordusunun Avaşin bölgesine yönelik gerçekleştirdiği hava saldırısı sonucu 2 üyelerinin hayatını kaybettiği hatırlatmasında bulunarak, iki HPG'linin kimlik bilgilerini şöyle paylaştı:

Şahin Kobani kodlu, Dıjwar Muhammed

Doğum Yeri: Kobani

Anne - Baba Adı: Medine - Xalıt

*****

Arteş Çiyager Kobani kodlu, Hemed İsmail

Doğum Yeri: Kobani

Anne - Baba Adı: Meryem – Nedim

HPG'den son günlerde gerçekleştirilen eylemlere ilişkin şu bilgiler verildi:

YJA Star güçlerinin, 12 Kasım günü saat 09.40’ta Hakkari’nin Şemzînan ilçesine bağlı Rubarok bölgesi ile Avaşin bölgesine bağlı Tepê Xwedê alanı arasındaki yolda ilerleyen TC ordusuna ait bir araca yönelik sabotaj eylemi düzenlediği dile getirilen açıklamada, gerçekleştirilen bu eylemde aracın tümden imha edildiği, tespit edilebilen 2 askerin hayatını kaybettiği, 1 askerin ise yaralandığı dile getirildi.

Xakurkê’de suikast: 1 ölü

Açıklamada, 13 Kasım günü saat 19.40’ta güçlerinin, Xakurkê bölgesine bağlı Şehit Sarya Tepesi’nde konumlanan askerlere yönelik bir suikast eylemi düzenlendiği, gerçekleştirilen bu eylemde 1 askerin öldürüldüğü belirtildi.