Hulusi Akar: 89 hedef imha edildi

Türkiye Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kürdistan Bölgesi ve Rojava’da düzenlenen hava saldırıları sonucunda 89 hedefin vurulduğunu belirtti.

Hulusi Akar: 89 hedef imha edildi

Bakan Akar, Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nda, Kürdistan Bölgesi ve Rojava’ya TSK tarafından düzenlenen hava saldırıları hakkında, sınır hattındaki birliklerin komutanlarından brifing aldı.

“Pençe Kılıç Harekatı” ile Kürdistan Bölgesi’ndeki Kandil, Asos ve Hakurk ile Rojava’daki Kaniya Ereba, Minbic, Zor Miğar, Tel Rıfat, Cezire ve Derik bölgelerindeki hedeflerin vurulduğunu belirten Akar, ilk aşamada, barınak, sığınak, mağara, tünel ve depoların da aralarında bulunduğu 89 noktanın hedef alındığını belirtti.

Hulusi Akar özetle şunları kaydetti:

"Biz diyoruz ki artık hesap zamanı. Daha önce yaptıklarıyla birlikte geçen hafta Beyoğlu'nda bugün de sınır hattı Öncüpınar ve Karkamış'ta yaptıkları alçaklıkların hepsinin hesabını soracağız. Bunların hesabını verecekler. Şehitlerimizin, vatandaşlarımızın kanlarının hesabını sormaya devam edeceğiz. Pençe Kılıç Harekatı'nın başlangıcından bugüne kadar kara ateş destek vasıtaları ve uçaklar tarafından 184 terörist etkisiz hale getirildi. Bu rakamın daha da artacağını değerlendiriyoruz. En son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelemiz devam edecek. Ülkemizi, milletimizi bu terör belasından kurtarmak için baskıyı azaltmadan, eli kanlı, bebek katili teröristlere karşı yapılması gerekenleri 'ölürsek şehit kalırsak gazi anlayışı' ile yerine getireceğiz.”